Ми у Facebook
20.06.2013, 09:56

Юні журналісти з п'яти областей навчались на Рівненщині

Майже півтора десятка учнів із п'яти областей України взяли участь у дводенному тренінгу для старшокласників "Школа універсального журналіста", який відбувся на базі Національного університету "Острозька академія".
Школа універсального журналіста зібрала в стінах Острозької академії учнів 9-11 класів із Рівненської, Волинської, Тернопільської, Херсонської та Хмельницької областей. Упродовж двох днів занять вони слухали лекції та виконували практичні завдання, працюючи у групах. Усе - для того, аби краще зрозуміти основи роботи журналіста, переконатись у тому, що журналістика - це справді те, чому варто присвятити життя, навчитись шукати новини, працювати з джерелами інформації. А також - краще підготуватись до вступу на спеціальність "Журналістика".

Окрім навчання, для учасників Школи універсального журналіста, вчителів та батьків, які їх супроводжували, організували екскурсію Острозькою академією. А про особливості навчання в академії школярам розповіли декан гуманітарного факультету, настоятель студентсько-викладацького храму преподобного Федора Острозького Василь Жуковський, випускниця бакалаврату спеціальності "Філософія та релігієзнавство" Мар'яна Венета і студенти спеціальності "Журналістика" Катерина Газізянова, Яніна Загурська та Євген Мальчик. Спілкуючись із ними, учасники тренінгу отримали змогу не лише дізнатись багато цікавого та корисного, а й вдосконалити навички інтерв'ю.

- Сьогодні наше суспільство як ніколи потребує журналіста морального, об'єктивного, - наголосив Василь Жуковський. - Журналіста, який допомагатиме людям розібратись у складних речах. Вірю, що ви будете саме такими журналістами - компетентними, об'єктивними, сміливими, високоморальними і патріотично налаштованими.



Рівненщина збирає юних журналістів з усієї України

БІЛЬШЕ ФОТО

А ось враження учасників тренінгу.

Оксана Кошмак, м.Полонне (Хмельницька обл.):
- Впродовж тренінгу я почула думки справжнього професіонала своєї справи, отримала безцінний досвід, який знадобиться мені. Пізнала світ з нових для мене кутів і зрозуміла, що Острозька академія - один з найкращих навчальних закладів нашої країни.

На Рівненщині навчались юні журналісти з семи областей

Юлія Романів, с.Малі Сади Дубенського району (Рівненська обл.):
- Школа універсального журналіста показала, що професія журналіста дуже цікава і клопітка. Я отримала цікавий урок про те, яким повинен бути журналіст, що є головним завданням цієї професії, як можна збирати інформацію та переробляти її на матеріал. Окрім того, я познайомилась з чудовими людьми, здружилася і планую надалі спілкуватися з ними.









Школа універсального журналіста встановила новий рекорд

БІЛЬШЕ ФОТО

Наступна Школа універсального журналіста проходитиме у Рівному. Вона запланована на другу половину серпня. Отож, слідкуйте за анонсами! Довідки щодо участі в наступних тренінгах завжди можна отримати за телефоном 050 339 39 85 або написавши на vg2001@ukr.net





На правах реклами