Ми у Facebook
25.06.2013, 18:31

Актори рівненського молодіжного театру визначились із наступником Атталії Гаврюшенко

Днями актори народного молодіжного театру Рівненського міського Палацу культури “Текстильник” визначились із тим, кому довірити продовжити справу багаторічного керівника колективу Атталії Гаврюшенко, яка пішла з життя 4 червня.
За рішенням трупи, колективом відтепер опікуватиметься один із провідних акторів народного молодіжного театру Євген Васильєв. Він - доцент Рівненського інституту слов'янознавства Київського славістичного університету. У цьому виші керує театром-студією "Парадокс".

Євген Васильєв має досвід гри не лише в театрі, а й у кіно - на початку 2011-го разом із колегою по театру, деканом економічного факультету Рівненського інституту ВМУРоЛ "Україна" Михайлом Нестерчуком та тодішньої студенткою художньо-педагогічного факультету РДГУ, а нині актрисою Одеського академічного музично-драматичного театру ім. Василька Юлією Харчук знявся у короткометражному фільмі "Кастинг" (сценарист Віктор Булига, режисер Петро Буткевич), який згодом став одним із призерів фестивалю молодого аматорського кіно "DVERY".

До речі, буквально днями очолюваний Євгеном Васильєвим театральний колектив "Парадокс" презентував у стінах рідного вишу прем’єру комічної фантазії “Голохвастов & Проня Прокоповнаˮ (за мотивами п’єс М. Старицького “За двома зайцямиˮ та І. Нечуя-Левицького “На Кожум’якахˮ).

У Рівному брати зняли художній фільм за... 200 доларів

Нагадаємо, Атталія Матвіївна Гаврюшенко пішла з життя 4 червня, перебуваючи на лікуванні та відпочинку в одному з санаторіїв неподалік Рівного. Із 85 років свого життя сім десятиліть вона присвятила театрові.

фото надане Е.Хитрим
фото надане Е.Хитрим


У Рівному померла актриса Атталія Гаврюшенко

У повоєнний час дванадцять років вона віддала Тернопільському обласному театру, згодом із сім’єю переїхала до Рівного. Тут довгий час працювала провідною артисткою у Рівненському обласному академічному музично-драматичному театрі.У репертуарі Атталії Гаврюшенко - ціла низка яскравих ролей. Вона була прекрасним партнером по сцені та чудовою дружиною нині покійному народному артистові України провідному акторові Рівненського облмуздрамтеатру Анатолію Гаврюшенку.

Анатолій Гаврюшенко: У театрі я прожив довше, ніж удома

Рівненський облмуздрамтеатр сумує з приводу смерті Атталії Гаврюшенко

Свій артистичний талант пані Атталія поєднала із режисурою. Її дітищем став народний аматорський молодіжний театр, заснований у 1968 році при Рівненському педінституті. Упродовж чотирьох з половиною десятиліть вона очолювала цей театральний колектив, який поєднав уже кілька поколінь творчих людей Рівного. Незважаючи на поважний вік, Атталія Матвіївна активно працювала, часто виходила на сцену разом зі своїми акторами у різноманітних ролях. Молодіжний народний театр під керівництвом Атталії Гаврюшенко - неодноразовий лауреат та переможець театральних фестивалів у Білостоці та Бєльск-Підляському (Польща), фестивалів "Від Гіпаніса до Борисфена" (м.Очаків), "Театральна осінь" (м.Прилуки). А у 2012 році Атталія Гаврюшенко отримала від міської влади Рівного звання Почесного громадянина міста.

Сподіватимемось, славні традиції знаного у Рівному театрального колективу, які заклала Атталія Гаврюшенко, отримають нині нове яскраве продовження.






На правах реклами