Ми у Facebook
26.06.2013, 14:11

На Рівненщині пільговикам стане легше обміняти посвідчення водія

На даний час в області, як і по Україні, триває обмін посвідчень водія, виданих з використанням зразка бланка, затвердженого органом виконавчої влади СРСР.
Станом на 26 червня на Рівненщині видали 12 тисяч 500 посвідчень водія, з яких 7 тисяч 500 – замінили зі старого зразка на нові.

Про це повідомили з прес-служби ВДАІ УМВСУ у Рівненській області.


Через велику кількість бажаючих здійснити процедуру заміни, а це у більшості люди старшої вікової категорії, хворі, ветерани, керівництво Департаменту ДАІ МВС України прийняло рішення про виділення окремих вікон прийому документів на обмін посвідчень водія для осіб, які мають відповідні пільги.

Такі «пільгові вікна» створені у всіх реєстраційно-екзаменаційних підрозділах області.

ДАІ радить рівненським водіям до 2014 року замінити "радянські права"

- Хочу нагадати нашим водіям про те, що заміна посвідчень водія зі старого зразка на нове буде проводитися до кінця 2013 року. Реєстраційно-екзаменаційні підрозділи області забезпечені відповідною бланковою продукцією. Я думаю, що є достатньо часу, аби здійснити їх заміну, – каже начальник ВДАІ УМВС Олександр Семенюк. – Також хочу звернути увагу на те, що вартість операції по заміні посвідчення водія зі старого зразка на нове становить 198 грн.

Уряд реорганізує МРЕВ: здати на права можна буде незалежно від прописки

Також нагадаємо, щоб замінити посвідчення водія зразка СРСР на нове, необхідно звернутися в реєстраційно-екзаменаційні підрозділи Державтоінспекції по місцю проживання.

При собі необхідно мати такі документи:

- паспорт громадянина України;
- медичну довідку;
- дві фотографії (3 х 4);
- екзаменаційну карточку;
- посвідчення водія.





На правах реклами