Ми у Facebook
27.06.2013, 09:39

Переміщати підакцизні товари через кордон стане простіше

Наступного тижня вступає в силу Постанова Кабінету Міністрів України „Про визначення пунктів пропуску через державний кордон України, через які здійснюється переміщення підакцизних товарів, та визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Кабінету Міністрів України” від 29.05.2013 №390.
Постановою спрощено умови переміщення та знято багато обмежень для переміщення підакцизних товарів через державний кордон України.

Дозволяється переміщувати товари, крім спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів, товарів військового призначення, наркотичних засобів, призначених для лікування та виробництва, практично через усі пункти пропуску через державний кордон України. Також розширено перелік пунктів пропуску, через які можна переміщувати спирт, алкогольні напої та тютюнові вироби.

Перевізник товарів на свій розсуд, з урахуванням фінансових витрат, сам буде обирати пункт пропуску на державному кордоні, через який йому вигідно переміщувати товари.

Чи можна вивезти за кордон картину з бурштину?

Відкриті для переміщення будь-яких товарів також морські та авіаційні пункти пропуску, що надало змогу бізнесу вибирати яким видом транспорту йому скористатися для переміщення товарів через державний кордон.

Прийняття зазначеної постанови схвально сприйнято не тільки бізнесом в Україні, а й за кордоном.

Про це повідомили у Головному управлінні Міндоходів у Рівненській області.





На правах реклами