Ми у Facebook
01.07.2013, 11:40

Вступ-2013: Стартувала вступна кампанія-2013 до ВНЗ України

1 липня розпочалась вступна кампанія до вищих навчальних закладів. Сьогодні приймальні комісії вищих навчальних закладів розпочинають прийом документів від абітурієнтів.
Вступ до вищих навчальних закладів у 2013 році буде відбуватися на підставі Умов прийому до вищих навчальних закладів, що затверджені Наказом МОНмолодьспорту №1244.

Абітурієнти мають право подати документи до п’яти вищих навчальних закладів та на три спеціальності в кожному з них.

Прийом документів від абітурієнтів, які вступають до вузів на основі документа про повну загальну середню освіту та сертифікатів ЗНО, буде завершено 31 липня.

Міносвіти змінило правила прийому до вишів у 2013 році

Прийом документів від осіб, які для вступу на навчання мають проходити творчі конкурси або складати вступні екзамени у вищих навчальних закладах закінчується 20 липня.

Після завершення прийому документів приймальними комісіями вищих навчальних закладів будуть сформовані рейтингові списки абітурієнтів рекомендованих до зарахування на навчання.

На Рівненщині стартує ЗНО: сьогодні – тестування з хімії

Рейтингові списки будуть сформовані всіма вищими навчальними закладами, за кожною окремою спеціальністю, що будуть підлягати коригуванню у відповідності зі строками вступної кампанії.

Перші рейтингові списки, із зазначенням осіб рекомендованих для зарахування на бюджетну форму навчання, мають бути оприлюднені вищими навчальними закладами 1 серпня, а вже 10 серпня вузи мають видати накази про зарахування абітурієнтів на навчання за кошти державного бюджету.

Після того як відбудеться зарахування абітурієнтів на навчання за кошти державного бюджету, тобто починаючи з 10 серпня, розпочнеться зарахування абітурієнтів на контрактну форму навчання.

На Рівненщині визначили терміни вступної кампанії

Документи приймають у паперовій (за поштовою адресою приймальної комісії) або електронній формі (на сайті Єдиної державної електронної бази з питань освіти (ЄДЕБО) http://ez.osvitavsim.org.ua). На сайті ЄДЕБО абітурієнт може знайти необхідну інформацію про обраний виш і спеціальність.

При поданні заяви в паперовій формі вступник повинен пред'явити особисто:
Паспорт та/або свідоцтво про народження;
Атестат з додатком;
Сертифікат ЗНО (діють сертифікати ЗНО з 2008 по 2013 рік);
Медичну довідку за формою 086-о;
Копію ідентифікаційного коду;
Копію військового квитка (для хлопців);
6 кольорових фотографій 3х4.

На які спеціальності у ВНЗ цьогоріч збільшили держзамовлення


За матеріалами: osvita.ua





На правах реклами