Ми у Facebook
01.07.2013, 17:35

Чи прийшли бібліотеки додому до рівнян?

З кінця 2012 року жителі міста Рівне мають можливість отримувати книги з бібліотеки прямо додому. Акція спрямована на те, щоб залучити більш широке коло читачів. Чи скористалися рівняни послугами книгонош і чи розширилося в такий спосіб коло книголюбителів? Читайте далі!
Рівненська обласна універсальна бібліотека разом із іншими бібліотеками міста більше ніж півроку реалізовує послугу “Бібліотека для Вас”. Усі, хто любить читати, але немає часу чи фізичної можливості завітати до бібліотеки, мають можливість безкоштовно замовити книги додому.

Нині бібліотекарі підсумували перші результати акції. За період з грудня 2012 по березень 2013 року бажаючих обслуговуватись вдома виявилось 98. Це люди з обмеженими фізичними можливостями, які самотужки не можуть дістатися до бібліотек. Найбільше з них обслужила Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека (42) та Центральна міська бібліотека ім.В.Г.Короленка (32). Обласні бібліотеки для молоді та для дітей обслужили вдома по 12 читачів.

- Послугою “Книга додому” у нашій бібліотеці, та і взагалі, як мені відомо, користуються активно, - коментує статистичні дані бібліотекар-методист Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки Юлія Ковальчук. - Влітку читачів менше, а ось узимку було дуже багато. Наші колеги з відділів обслуговування збивалися з ніг.


Молодий рівненський бібліотекар Юля Ковальчук: «Легко жити, коли знаєш чого хочеш»




Окрім того, бібліотеки Рівного нині пропонують послугу “електронна доставка інформації”, що дозволяє отримати електронну копію книги чи статті на власну електронну скриньку. Читач може замовити статті з газет і журналів, окремі сторінки з книг чи збірників, ноти, ілюстрації, плани, географічні та політичні карти, документи, видані органами державної влади у межах їх повноважень, офіційні документи політичного, законодавчого, адміністративного характеру (закони, укази, постанови, судові рішення, державні стандарти тощо) та їхні офіційні переклади. Послуга надається користувачам бібліотеки, які мають читацький квиток 2013 року.

СПИСОК БІБЛІОТЕК, ЯКІ ПРОПОНУЮТЬ ПОСЛУГУ "КНИГА ДОДОМУ"

Рівнянам з особливими потребами бібліотекарі приносять книги додому

У Рівному - нова послуга "Книга додому"





На правах реклами