Ми у Facebook
04.07.2013, 07:59

Рівненчан просять погасити комунальні борги

Нині люди найактивніше гасять борги перед газовиками.
Від рівня розрахунків за одержані послуги залежить якість підготовки комунальників до зими, зазначив заступник голови РОДА Володимир Новак.

Нині люди найактивніше гасять борги перед газовиками. Споживачі цьогоріч переплатили понад 9 мільйонів гривень у рахунок протермінованих сум.

Водночас погіршилися розрахунки за послуги водопостачання та водовідведення. Люди заборгували більше 28 мільйонів гривень.

Втім, найгірша ситуація у галузі комунальної теплоенергетики. За послуги теплопостачання люди недоплатили 69 мільйонів гривень, 59 мільйонів із яких заборгували рівняни. Через це теплогенеруючі підприємства не можуть вчасно розраховуватись за спожитий газ. Крім того, вони не мають достатньо обігових коштів на підготовку до нового опалювального сезону, наголосив Володимир Новак. А саме влітку комунальники мають активно ремонтувати теплові мережі та котельні, а також впроваджувати енергоощадні проекти.

Так, заміна затратного газового обладнання на твердопаливні котли дозволила теплогенеруючому підприємству Сарненського району знизити витрати на продукування послуг. Крім того, від модернізації, в основі якої лежить енергонезалежність, залежить покращення якості послуг, зауважив Володимир Новак, повідомляє прес-служба РОДА.





На правах реклами