Ми у Facebook
05.07.2013, 15:45

Рівняни прийшли під стіни управління МВС на підтримку мешканців Врадіївки

Жорстоке побиття та зґвалтування 29-річної жінки у селі Врадіївка на Миколаївщині, вчинене працівниками міліції, не залишило байдужими й мешканців Рівного. Кілька десятків людей з плакатами прийшли із протестом під стіни Рівненського обласного управління МВС.
Події на Миколаївщині, що неабияк сколихнули не лише саму область, а й всю Україну, довели - ті, хто мав би стояти на варті дотримання закону і прав людини, цей же закон і права ганебно ігнорують, прикриваючись власними погонами.

Нагадаємо, 26 червня вночі у Врадіївці Миколаївської області два офіцери місцевого райвідділу МВС Дмитро Поліщук та Євген Дрижак затягнули в таксі 29-річну місцеву жительку Ірину Крашкову, вивезли в ліс, де побили й зґвалтували. На щастя, Ірина вижила й назвала імена своїх кривдників.



Слідом за протестом у Врадіївці, в ході якого мешканці села штурмом взяли райвідділок МВС, акції на підтримку врадіївчан та проти міліцейського свавілля розпочалися у багатьох містах країни.



У Рівному небайдужі рівняни організувалися на протест за один вечір через соціальну мережу Facebook.

- Події на Миколаївщині - це не виняток, а швидше правило, - говорить один з учасників протесту Степан Молчан. - І те, що трапилося там - це лише верхівка айсберга тих порушень, що є в системі правоохоронних органів, судах, прокуратурі, СБУ. Майже щодня в новинах передають про жертв катувань у відділках міліції, ДТП за участю прокурорів та правоохоронців, стрілянина за участі тих, хто зобов'язаний охороняти громадян, а не відстрілювати їх. Тому спостерігати за цим зі сторони - це мовчазно підтримувати беззаконня. Правоохоронну систему потрібно міняти. І не вивіску "міліція" на "поліція" змінювати, а набирати нові кадри, змінювати внутрішню систему роботи.



Під стіни обласного МВС прийшли кілька десятків людей з плакатами й нагадали правоохоронцям, що міліція має захищати людей, а не ґвалтувати і вбивати.



Щоправда, міліційське керівництво протест проігнорувало і до обурених людей з приміщення облуправління ніхто не вийшов.





На правах реклами