Ми у Facebook
07.07.2013, 10:30

Із Врадіївки люди вирушили пішою ходою до Києва

Фото uainfo.org

Одна із вимог протестувальників – відставка міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.
У неділю, 7 липня, з Врадіївки до Києва пішки вирушить частина протестувальників з вимогами звільнення міністра МВС Віталія Захарченка та переатестації громадськими комісіями всіх працівників міліції.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив громадський активіст Олександр Данилюк.

За його словами, хода розпочинається в селищі Врадіївка 7 липня о 10 годині з короткого мітингу напроти будівлі відділу внутрішніх справ.

На мешканців Врадіївки, які через зґвалтування розгромили міліцію, завели справу

Маршрут ходи: Первомайськ (8 липня); Голованівськ (10 липня); Умань (11 липня); Монастирище (12 липня); Жашків (13 липня); Біла Церква (15 липня); Фастів (16 липня); Васильків (17 липня); Київ-МАЙДАН (з 18 липня - безстроково).

Нагадаємо: 26 червня троє чоловіків затягли в автомобіль 29-річну мешканку смт Врадіївка Ірину Крашкову, вивезли її до лісосмуги біля села Сирове і зґвалтували. Дорогою і на місці зґвалтування дівчину жорстоко били. Покалічена жінка повідомила слідчому, що її побили і зґвалтували два офіцери міліції – Євген Дрижак та Дмитро Поліщук, а у побитті брав участь ще один місцевий житель Сергій Рябіненко.

Рябіненка та Поліщука затримали відразу, суд постановив заарештувати їх на два місяці. Євгена Дрижака затримали лише згодом, після акцій протесту врадіївчан. Раніше прокуратура стверджувала, що в нього є алібі: міліціонер перебував на нічному чергуванні, підтвердженням чого є відеозапис з відділку та свідчення колег Дрижака. Але після ретельної перевірки запису алібі Дрижака розсипалося.

Рівняни прийшли під стіни управління МВС на підтримку мешканців Врадіївки

Скандал навколо цієї справи призвів до того, що міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко відсторонив від займаної посади начальника УМВС в Миколаївській області Валентина Парсенюка та керівника Врадіївського райвідділу міліції.

За матеріалами: ТВi





На правах реклами