Ми у Facebook
09.07.2013, 11:26

У Рівному всеукраїнський турнір з гирьового спорту відкриє рекордсмен Книги рекордів Гіннеса [Анонс]

У Рівному вперше відбудуться Всеукраїнські змагання з гирьового спорту "Бурштинові зорі". За нагороди турніру поборються найсильніші чоловіки та жінки з усієї України.
Свою силу та майстерність учасники змагань продемонструють у спортивному залі Національного університету водного господарства і природокористування, що на вул. Чорновола, 49а.

Як повідомила Президент Рівненської обласної Асоціації гирьового спорту Оксана Маліновська, змагатимуться на турнірі чоловіки та жінки. Представниці прекрасної половини людства визначать найсильніших у ривку (гирі по 16 кг), а чоловіки - у ривку та поштовху (гирі по 24 кг).

На відкриття завітає унікальна людина - президент федерації гирьового спорту України Юрій Щербина. Пан Юрій першим у світі виконав екстремальні вправи з гирями у високогірних умовах — жонглювання пудовою (16 кг) гирею на Ельбрусі на висоті 4200 м! Він 50 разів підкинув гирю над головою і зловив її на шию, при цьому сто разів перекинув гирю, обертаючи її із руки в руку. Це досягнення було занесене до Книги рекордів Гіннеса.

Юрій Щербина виконує свій "фірмовий" трюк — ловить підкинуту гирю на шию (Італія, 2009 р.)
Юрій Щербина виконує свій "фірмовий" трюк — ловить підкинуту гирю на шию (Італія, 2009 р.)


Стартують "Бурштинові зорі" у суботу, 13 липня й розпочнуться о 8.30 ранку. Урочисте відкриття турніру відбудеться о 12.00.





На правах реклами