Ми у Facebook
09.07.2013, 15:20

Як довго рівненські "швидкі” їздитимуть без сирен? [+Фото]

На екстрені виклики карети швидкої допомоги у Рівному не мають права включати проблискові маячки, адже за це їх будуть штрафувати на більше ніж 42 тисячі гривень.
А все через те, що вчасно не були проплачені ліцензії на використання світлових та звукових сигнальних пристроїв. На екстрені виїзди медики віднедавна вирушають із сиренами, які щільно обгорнуті сміттєвими пакетами.

Як повідомив телеканалу "Рівне 1” заступник головного лікаря з медичної роботи обласного центру медичної допомоги та медицини катастроф Олег Гикавчук, внаслідок реформування, усі "швидкі” переводять на баланс екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, тому треба переоформити певну кількість автомобілів на власне використовування, відповідно дана процедура коштує недешево.



Медики сподіваються, що невдовзі зможуть використовувати проблискові маячки, як і раніше, бо ні одна ліцензія не коштує дорожче, ніж людське життя. Особливого дискомфорту дана ситуація завдає водіям швидкої допомоги, адже без відповідного звуку, до якого звикли усі, їх не пропускають інші транспортні засоби, коли машина їде на екстрений виклик.



Більш детально прокоментував ситуацію начальник Рівненського обласного управління охорони здоров'я Віталій Бойко, який наразі перебуває у Києві на конференції:

- З мухи роздули слона! Я на три дні поїхав у Київ, і хтось скористався цим. Ситуація насправді така: просто затягнули з процесом подання потрібних документів, зі страхуванням і з самими дозволами на машини. Я запевняю, що від сьогодні (9 липня) все буде як і раніше! Автомобілі швидкої допомоги будуть їздити з ввімкненими проблисковими маячками, це питання вирішене, - запевнив Віталій Бойко.

Нагадаємо, що після підписаного Президентом України відповідного закону "Про внесення зміни до статті 14 Закону України "Про екстрену медичну допомогу", фінансувати системи екстреної медичної допомоги тепер можна і за кошти підприємств та приватних осіб.





На правах реклами