Ми у Facebook
12.07.2013, 10:50

На Рівненщині перший суд присяжних засудив 24-річного вбивцю трьох людей довічно

Прокурор Рівненської області підтримав державне обвинувачення у суді щодо 24-річного чоловіка з Закарпатської області, який вбив трьох людей на Рівненщині.
Нагадаємо, резонансне вбивство сталося у березні у Рокитному. Молодик у масці по-звірячому зарізав родичів коханої дівчини за 12 тисяч гривень.

— У сільській хаті міліціонери застали жахливу картину — три бездиханних тіла з безліччю ножових поранень, — говорять у міліції. — Загиблими виявилися подружжя пенсіонерів – 79-річний Василь, його дружина 74-річна Варвара, а також їхня 45-річна донька Віра.

— Правоохоронці одразу опитали сусідів загиблих, — каже перший заступник начальника УМВСУ у Рівненській області Геннадій Юрчук. — Завдяки їхнім показам і встановили підозрюваного.

Підозрюваного у вбивстві, 24-річного Василя, затримали у селі Терново Тячівського району Закарпатської області.

Кримінальне провадження зареєстрували за п.п.1,6 ч.2 ст.115, ч.4 ст.187 КК України (умисне вбивство двох або більше осіб з корисливих мотивів та розбій). Розгляд резонансної справи вперше в області відбувся за участі присяжних відповідно до положень нового Кримінального процесуального кодексу України.

У ході судового розгляду вину обвинуваченого довели повністю: беззаперечними доказами послугували вилучені вкрадені гроші, знаряддя вбивства, покази свідків та результати експертиз.

— Під час судових засідань підсудний визнав свою вину та розкаявся. Однак, зважаючи на жорстокість та зухвалість вчиненого злочину, я орієнтував суд призначити йому покарання у вигляді довічного позбавлення волі. Таку позицію підтримали присяжні засідателі, — каже прокурор області Василь Присяжнюк. — Відтак вироком Рокитнівського районного суду від 27.06.13 вказану особу визнано винною у вчиненні вбивства і розбійного нападу та призначено покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вирок суду не набрав законної сили, учасники судового процесу мають право його оскаржити в апеляційному порядку в передбачений законодавством строк.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ