Ми у Facebook
26.07.2013, 10:52

Жіночий погляд на риболовлю: Людмила Хома мріє впіймати щуку

Риболовля - традиційне хобі чоловіків, але багато жінок також полюбляють не просто відпочинок на природі, а відпочинок з вудкою. Серед таких вмілих рибалок — виконавчий директор телерадіокомпанії “Рівне 1” Людмила Хома. Напередодні Дня рибалки вона розповіла OGO.ua про своє захоплення!
- Пані Людмило, з якого моменту розпочалося Ваше захоплення риболовлею?
- Певного конкретного моменту не було, сталося це років сім тому. Я стала режисером програми “Чоловічі розваги”, і в процесі підготовки програм... сама захопилася риболовлею! Зізнаюся, спочатку я не дуже розуміла усі ці тонкощі, шукала багато інформації в інтернеті, але це була просто теорія...

- А коли ж вирішили перейти безпосередньо до практики?
- Після грунтовного вивчення теорії, я вирішила спробувати! Чесно кажучи, свою першу літню рибалку я не пам'ятаю, а от першу зимову риболовлю - навпаки, дуже добре...

- Рибалити взимку? Не думала, що жінки таким захоплюються...
- Я теж спочатку не розуміла сенсу зимової риболовлі: як це, сидіти на холоді біля ополонки... Але випадково мені випала можливість спробувати. І це виявилось цікавим, захоплюючим заняттям! Того зимового дня я зловила 8 рибок за 3 години! Це був хороший улов, багато хто з чоловіків стільки не наловив. З того часу - я більш зимовий рибалка!



- Де на Рівненщині полюбляєте рибалити?
- Немає конкретних місць, все залежить від ситуації та від компанії. Але загалом рибалимо переважно на півдні області.

- Маєте спеціальне спорядження для риболовлі?
- Звісно ж маю. Щоправда, воно не займає цілий гараж, як у деяких чоловіків, - так, всього кілька полиць. В мене є вудки, спеціальні чоботи, спеціальний одяг...

- Під час зйомок програми “Чоловічі розваги” біля Вас були вмілі рибалки, які допомагали зорієнтуватися, а от чи доводилося рибалити самій?
- Так, було таке. Я приїхала в гості до друзів, вони живуть у Норвегії на березі моря. Ходити на риболовлю зі мною у них не було часу, але добре, що була вудка. Мені довелося іти самій, самій усе в'язати, чіпляти блешні — і зізнаюсь, я впоралася!

- І яким був улов у Норвегії?
-То був жовтень місяць, і друзі мені сказали, що скумбрію точно не вдасться зловити, а от тріска ще буде. Почався сильний дощ, град, але діватися було нікуди... За годину чи дві вдалося зловити 3 скумбрії! Зловити їх було досить важко, бо скумбрія сильно пручається. Спочатку так важко тягнулася, що здавалося, ще трохи і вона мене втягне у воду. Але я її таки зловила!



Василь Ващук: “Найкращий відпочинок не в Єгипті на морі, а на Рівненщині на риболовлі!”

- Яка Ваша рибацька мрія?
- Мрію впіймати щуку!

- Пані Людмило, що хотіли би побажати усім рибалкам напередодні свята?
- Моє побажання стандартне — гарного улову, гарного відпочинку з добрими друзями і гарного настрою!


Усе про рівненську риболовлю: види риб, які ми можемо спіймати. Карась





На правах реклами