Ми у Facebook
12.07.2013, 14:28

ДАІ не має жодного відношення до ситуації зі "швидкими” у Рівному

У четвер, 11 липня, відбувся спільний брифінг керівників двох структур, ВДАІ УМВС України у Рівненській області та управління охорони здоров`я РОДА, аби роз’яснити ситуацію, яка склалася відносно рівненських "швидких”.
Нагадаємо, раніше у місцевих та всеукраїнських ЗМІ повідомлялось, що рівненська ДАІ заборонила автомобілям швидкої екстреної допомоги використовувати звукові та світлові спецсигнали, а якщо вони проігнорують дану заборону, то отримають штраф у розмірі 42,5 тисячі гривень.

- Інформація про заборону використання "сирен" - перекручена та неправдива! Більше того, співробітники ДАІ взагалі не мають права зупиняти чи перешкоджати рухові автомобілів спецтранспорту, які знаходяться на оперативному виїзді і рухаються із увімкненими спеціальними сигналами, - пояснює в.о. начальника ВДАІ УМВС України у Рівненській області Ігор Жуковський. - Я вважаю, що інформація щодо заборони на використання проблискуючих маячків, ймовірно, була переплутана із інформацією про операцію "Спецсигнал" (виявлення автомобілів, які незаконно використовують світлозвукові спеціальні сигнали під час руху), яку саме в той час (з 1 по 10 липня) проводило управління ДАІ, – розповідає Ігор Жуковський.



У свою чергу, начальник управління охорони здоров`я РОДА Віталій Бойко, сказав, що місцеве ДАІ жодного відношення до цієї ситуації не має.

- Минулого тижня, ще до цього "нашумілого” скандалу, я попросив Олега Ушкевича (уже екс-керівник КЗ «Рівненський обласний центр екстреної допомоги та медицини катастроф») написати заяву на звільнення. Через кілька днів усьому колективу представив нового керівника (уже екс-головного лікаря Здолбунівської районної лікарні Івана Зиму). Натомість, Олег Ушкевич, без відомої мені причини, вирішив дати вказівку замотати спецсигнали у сміттєві пакети і розголосити про це усій Україні, – підсумував та остаточно закрив дану тему Віталій Бойко.





На правах реклами