Ми у Facebook
12.07.2013, 16:24

На покращення добробуту жителів Рівненщини витратили більше мільярда гривень

Рівненська Громадська рада провела круглий стіл, де розглядалися питання, які стосувалися стану фінансово-бюджетної дисципліни в області.
На подію запросили керівництво фінансового департаменту облдержадміністрації, Держфінінспекції та управління казначейства на Рівненщині.

- У першому півріччі поточного року місцеві бюджети одержали понад 1 мільярд 200 мільйонів гривень дотації вирівнювання із держказни. Повна сума субвенцій склала 1 мільярд 50 мільйонів гривень. Дані кошти були перенаправлені на соціально-економічний розвиток обласних територій та покращення добробуту жителів Рівненщини. Також наша область отримала з держказни майже 37 мільйонів гривень на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання комунальних доріг у населених пунктах, - повідомив начальник управління Державного казначейства України в області Микола Костюк.



Микола Костюк впевнений, що ці бюджетні інвестиції дозволяють вирішувати найнагальніші проблеми краян та якнайкраще розвинути сільські території, про які найбільше наголошує Президент України. Ще понад 16,5 мільйона субвенції одержали місцеві громади, які є "сусідами” з атомними станціями. Ці кошти також спрямують на покращення соціальної інфраструктури для людей, які проживають у зоні спостереження.



У свою чергу перший заступник начальника Державної фінансової інспекції в Рівненській області Лариса Ковбасюк повідомила, що Державна фінансова інспекція цьогоріч на Рівненщині перевірила 75 об’єктів та установ. Серйозних порушень не виявлено.





На правах реклами