Ми у Facebook
15.07.2013, 15:05

Українці майже місяць не можуть отримати закордонні паспорти

Людям знову перенесли видачу документів.
Українці вже майже місяць не можуть отримати закордонні паспорти. У Державній міграційній службі раніше обіцяли, що видача документів почнеться в кінці минулого тижня. Тепер дату у відомстві не називають, а на місцях не розраховують на надходження бланків раніше 22 липня, пишуть "Вести".

Затримка видачі закордонних паспортів сталася через дефіцит бланків після того, як право на друк документів забрали у компанії ЄДАПС і передали державному поліграфкомбінату "Україна".

На сьогодні, як повідомив заступник голови міграційної служби Василь Грицак, бланки вже друкують, однак закордонних паспортів все одно ще немає. Завідувач організаційно-аналітичного сектору управління Державної міграційної служби в Криму Ігор Свиницький припустив, що проблема, швидше за все, вирішиться не раніше 22 липня.

"22 липня у столиці буде нарада всіх керівників ОВІРів країни, і після цього ми будемо володіти хоч якоюсь інформацією. Звичайно, є шанс, що нові бланки нам надійдуть раніше, але невеликий. Видавати паспорти будемо в порядку тої черги, у якій були подані документи на оформлення", - повідомив Свиницький.

Джерела газети зазначають, що наразі проблема виникла через те, що не укладений договір про друк особистих даних, який повинен здійснювати ЄДАПС.

У той же час туроператори поки не скаржаться на зменшення кількості туристів через затримку з закордонними паспортами, каже речник Асоціації лідерів турбізнесу Юлія Олійник.

"Ця ситуація ніяк не вплинула на туристичні потоки. Принаймні жоден з туроператорів з цього приводу не скаржився нам. Але оцінити, скільки туристів через ситуацію, що склалася, не змогли поїхати за кордон на відпочинок, неможливо", - зазначила Олійник.

Раніше повідомлялося, що українці готові переплачувати шалені гроші за закордонний паспорт, щоб не стояти в "вічних" чергах.





На правах реклами