Ми у Facebook
19.07.2013, 15:00

У Рівному пенсіонери органів внутрішніх справ затримали грабіжника

Фото не є прямою ілюстрацією до статті

У Рівному небайдужі перехожі затримали зловмисників, які зірвали з жінки золотий ланцюжок та вирвали з рук сумку. Майже двадцять хвилин троє чоловіків наздоганяли їх вулицями обласного центру.
Оксана саме поверталася з ринку, коли двоє молодиків накинулися на неї. Єдине, що жінка памятає, це різкий біль у очах. Зловмисники пирснули їй у обличчя газовим балончиком. Від болю рівнянка закричала, проте ні сумку, ні ланцюжок не відпускала. Кілька метрів нападники протягнули її асфальтом.

— Коли я з Олегом почув крик, то ні хвилини не вагаючись, ми кинулись на допомогу, — каже пенсіонер органів внутрішніх справ Іван. — Перебігши через дорогу, ми побачили жінку із закривавленою шиєю. Вона вказувала на двох чоловіків, які чимдуж втікали з її золотим ланцюжком та сумкою.

Одного з грабіжників — 21-річного Миколу, троє перехожих затримали відразу, а от наздоганяти 23-річного Валерія довелося близько двох з половиною кілометрів. Саме за ним і побіг Іван та його товариш.

— Хлопець спочатку біг із сумкою, а потім викинув її у кущі, — розказує колишній оперативник Олег. — Проте ми все одно його не випускали з поля зору. А тоді ще й на допомогу покликали нашого колегу — теж міліціонера у відставці, який саме їхав велосипедом вулицею Коновальця.

— Грабіжників вдалося затримати завдяки небайдужим громадянам, які були поблизу місця події, — говорить начальник управління громадської безпеки УМВС України в Рівненській області Олексій Лозян. — Чоловіки 15-20 хвилин бігли за зловмисником. Підозрюваний — високий на зріст та міцної статури. Потрібно було мати й особисту мужність, тому що він біг і по гаражах і по інших спорудах. Варто віддати належне і жінці, яка не розгубилася й відразу ж покликала на допомогу.

За частиною 2 статті 186 (грабіж) Кримінального кодексу України відкрили кримінальне провадження. Зловмисники затримані та знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання Рівненського міськвідділу міліції. Наразі встановлюється їх причетність до інших подібних злочинів.

— За затримання грабіжників ми сьогодні нагородили цих чоловіків та щиро їм вдячні, що вони не залишилися байдужими, — каже т.в.о. начальника УМВС України в Рівненській області Геннадій Юрчук. — Цей приклад вкотре показав, що громадськість і міліція повинні працювати разом.





На правах реклами