Ми у Facebook
20.07.2013, 14:25

Діти з Республіки Тува 6 днів добиралися до Рівного потягом

У рамках молодіжного обміну між містом Рівне та Республікою Тува (Російська Федерація) на Рівненщину приїхали онуки й правнуки Тувинських добровольців - визволителів Рівного у часи Другої світової війни.
Про такий візит міська влада Рівного домовилася з преставниками Республіки Тува під час телемосту, який відбувався з нагоди Дня Перемоги.

Онуки й правнуки Тувинських добровольців 21 день відпочиватимуть у дитячому оздоровчому таборі "Електронік".



Щоправда, аби дістатися далекої України, дітям довелося здолати потягом відстань у майже 10 тисяч кілометрів! Потяг тимчасово став для них місцем проживання, адже їхати з Туви до Рівного - аж 6 днів.



- Ми організуємо для них гарний прийом і цікаву програму, - розповів міський голова Рівного Володимир Хомко. - Діти не лише перебуватимуть у таборі. Ми плануємо провести для них екскурсію по Рівному, зводити в кіно, в зоопарк, а також провезти по місцях поховань тувинців.



Делегація з Туви налічує 14 чоловік (10 дітей і 4 дорослих), проте доїхали до Рівного не всі... Двох дітей зняли з потяга російські прикордонники через проблеми з документами. Нині ці проблеми уже вирішені й діти доїдуть до Рівного у неділю, 21 липня.

Самі ж діти, незважаючи на довгу подорож, задоволені.



- Їхати було неважко, - розповідають правнучки Тувинських добровольців Альбіна та Альона. - Читали, їли, спали, грали в карти... В Україні ми вперше. Спочатку навіть не сподівалися, що вийде така мандрівка. Очікування від перебування тут позитивні, а як буде - побачимо.



Нагадаємо, як повідомляв ru.OGO.ua, нещодавно пішла з життя остання із 206 тувинських добровольців, які звільняли від гітлерівців місто Рівне, - Віра Байлак. Легендарній фронтовичці було 88 років.



У пам’ять про тувинців у Рівному одну з вулиць названо в їх честь - вулиця Тувинських Добровольців.





На правах реклами