Ми у Facebook
22.07.2013, 10:40

У Рівному цьогоріч правом на податкову знижку вже скористалося майже 1,5 тисячі осіб

У Рівному загальна сума податку на доходи фізичних осіб, що підлягає поверненню згідно з поданими станом на 15.07.2013 податковими деклараціями про майновий стан та доходи, складає понад 1,4 млн гривень.
Згідно з положеннями Податкового кодексу України до витрат, які дають право на використання податкової знижки, включаються, зокрема:

* частина суми процентів, сплачених платником податку за користування іпотечним житловим кредитом;
* сума коштів або вартість майна, передані платником податку у вигляді пожертвувань або благодійних внесків неприбутковим організаціям, зареєстрованим в Україні та внесеним до Реєстру неприбуткових організацій та установ на дату передачі таких коштів та майна у розмірі, що не перевищує 4% від суми його загального оподатковуваного доходу звітного року;
* сума коштів, сплачених платником податку на користь закладів освіти.

Найчастіше рівняни використовують своє прав на отримання податкової знижки при сплаті коштів на користь закладів освіти для компенсації вартості платного навчання.

Нагадуємо, що громадяни, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку, можуть подати декларацію протягом усього року. Якщо платник податку не скористається в 2013 році правом на нарахування податкової знижки за наслідками 2012 року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Матеріал наданий Інформаційно-комунікаційним відділом ГУ Міндоходів у Рівненській області.





На правах реклами