Ми у Facebook
22.07.2013, 14:04

Рівне — одне з найпривабливіших міст для ведення бізнесу

За рейтингом, який уклало ділове видання Forbes Україна, Рівне зайняло лідируючу позицію серед міст, з кількістю мешканців до 300 тисяч? для ведення бізнесу. У загальному рейтингу Українських міст лідирує Донецьк.
Як пише видання, Донецьк посідає перше місце уже другий рік поспіль. Місто не лише продовжує поліпшувати благоустрій, а й зуміло зацікавити кілька великих компаній, можливості яких перетворило східну столицю на магніт для працівників.

Другою у цьогорічному рейтингу стала Одеса, а третім — Львів. За крок до трійки лідерів опинилися Дніпропетровськ та Харків.

Рівне ж у загальному рейтингу посіло 12 сходинку, обігнавши найближчих сусідів — Житомир (13 місце) та Луцьк (15 місце). Цікаво, що з першої по 11 сходинки займають міста-мільйонники та Вінниця з населенням у 350 тисяч. Тому у своїй "ваговій категорії" Рівне можна вважати лідером.

Цікаво, що столицю України Київ у дослідження не включали.

За інформацією Forbes, рейтинг відображає привабливість українських міст для компаній, що працюють на споживчому ринку. Він укладався з позиції інвестора зі столиці або іноземного інвестора. До уваги бралися міста з населенням понад 200 тисяч осіб.

Загалом, рейтинг укладався з огляду на людський капітал, купівельну спроможність, інвестиційний клімат, економічну стійкість, інфраструктуру і комфорт.

Рівне отримало 21, 18, 6, 4, 11 балів відповідно.

Цього року видання проаналізувало 20 соціально-економічних характеристик параметрів обласних центрів і міст з населенням понад 200 000 чоловік, додавши показники динаміки середньої зарплати і чисельності населення.

Міста ранжовані за сумарною кількістю балів, отриманих за п'ятьма групами показників. Вага кожної з груп була визначена за результатами опитування представників банківського сектора, роздрібної торгівлі та громадського харчування. По кожному з 1820 показників місто отримувало від 1 до 4 балів.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ