Ми у Facebook
22.07.2013, 18:00

На Рівненщині знайшли гусінь рідкісного та найбільшого в Європі метелика [+Фото]

Квасилівчанка Ірина була приємно вражена, коли виявила у своєму садку велетенську гусінь.
Рідкісну знахідку з превеликою зацікавленістю розглядали сусідські дітлахи та дорослі, адже більшість мешканців Квасилова таку красу бачили вперше, йдеться на kvasilov.com. Надійшли пропозиції від дітей помістити її в акваріум і ні в якому разі не знищувати. Один хлопчик повідомив, що він знаходив на лузі аналогічну велетенську гусеницю, лише червоного кольору.



Коли провели пізнавальні дослідження, виявилося, що гусениця живе з червня до серпня. Вона велика, зелена, з поперечними рядами блакитних бородавок, на кожній з яких розміщено віночок із маленьких волосків з двома довгими булаво подібними волосками в центрі. Перед окуклюванням зелена гусениця набуває коричневого забарвлення. Але найголовніше - з лялечки виходить найбільший метелик Європи, назва його "Павиноочка грушева", вид занесений до Червоної книги України, як «вразливий вид» чисельність якого незначна, лише на півдні країни в сприятливі роки локально є звичайним.



На заході України поява такого метелика - рідкість, адже він полюбляє субтропіки. Якщо пощастить і ви зустрінете нічного велетенського метелика - не знищуйте його, бо, по-перше, він дуже гарний, по-друге, він живе зовсім недовго і, по-третє, за пошкодження особин цього виду на території України накладається штраф.





На правах реклами