Ми у Facebook
25.07.2013, 12:30

В Іспанії сталася найстрашніша залізнична катастрофа за останні 40 років

Смертельний потяг: у результаті аварії загинули вже 77 людей.
Напередодні пізно ввечері в провінції Галісія на північному заході Іспанії зійшов з колії пасажирський поїзд. За останніми даними, загинули 77 людей, майже 150 поранені, повідомляють іноземні ЗМІ.

Катастрофа сталася неподалік від міста Сантьяго-де-Компостела, адміністративного центру Галісії. З невідомої причини поїзд, який прямував з Мадрида до Ферроль, на великій швидкості зійшов з рейок.

Сьогодні рятувальники вже витягнули з-під уламків розбитого поїзда 73 тіла загиблих. Ще чотири людини померли в лікарні через тяжкі рани.

Це найсерйозніша залізнична катастрофа в Іспанії за останні чотири десятиліття.



Машиніст потяга Alvia після аварії залишився живим, однак досі лежить затиснутий у кабіні.

Як повідомляє іспанський сайт El Pais, машиніст кривавого потяга вийшов на зв'язок завдяки рації, яка досі функціонує. За його словами, металеві уламки затисли його в кабіні, зламавши йому кілька ребер.

У розмові з рятувальниками він зізнався, що кривава аварія саме на його совісті.

"Ми люди! Ми всі люди! Це через мене сталася ця аварія. Це я перевищив швидкість. Я тут ще живий, але сподіваюся, що помру, бо смерть пасажирів саме на моїй совісті", - сказав він.



Крушение поезда в Испании: погибли 77 человек [Фото]



За словами машиніста, він зайшов на поворот на швидкості 190 кілометрів на годину. При цьому він не сказав, чому він це зробив. Експерти не виключають, що перевищення швидкості могло статися через технічні проблеми, або ж через людський фактор. Однак це стане відомо напевне лише після допиту вцілілого машиніста.

Тим часом, мешканці містечка Ангрос, які стали очевидцями страшної аварії на залізниці, розповідають, що потяг Alvia вибухнув після того, як зійшов з рейок.



Як повідомляє іспанська служба Russia Today, одна з мешканок на ім'я Марія розповіла, що розвішувала випраний одяг на подвір'ї, коли сталася аварія. За її словами, спочатку пролунав потужний вибух, а потім вона побачила "величезну хмару диму і пилу" над розбитим потягом.

Ще один місцевий мешканець розповів, що разом з друзями бачив, як вибухнув потяг, коли сидів у барі. Після нього чоловіки побігли на місце аварії, щоб допомогти постраждалим.

"Я відчула, як потяг поїхав під укіс. Ми всі впали на підлогу. А потім я пам'ятаю лише, як отямилася серед трупів у вагоні", - розповідає одна з пасажирок потягу.



У свою чергу влада Галісії не підтверджує вибух потяга. За словами чиновників, швидше за все, гуркіт від аварії був настільки гучний, що нагадав очевидцям вибух. Однак насправді його не було, оскільки експерти не знайшли нічого, що могло б вказувати на вибух.

За матеріалами ТСН.ua





На правах реклами