Ми у Facebook
25.07.2013, 18:30

Погода у Рівному: циклон відступає, що далі?

Рівненщину поступово залишає циклон, який спричинив холодну погоду в першій половині тижня. Чого рівнянам чекати від погоди найближчими днями? Невже до нас справді повертається літо?
"Циклон-довгожитель, разом із своїми вічними супутниками атмосферними фронтами, поступово полишає нашу область, констатують в обласному центрі з гідрометорології.

Отож, за прогнозом рівненських синоптиків, у п'ятницю, 26 липня, в полі зниженого тиску вночі переважатиме погода без опадів, а вдень при мінливій хмарності місцями пройдуть невеликі короткочасні дощі, подекуди з грозою. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря становитиме вночі 11-16 градусів тепла, а вдень повітря прогріється до + 22-27.

Починаючи з суботи, 27 липня, і аж до вівторка, 30 липня, включно опадів рівнянам не обіцяють. 27-30 липня наша область буде знаходитись у полі підвищеного тиску. Очікується слабкий вітер з північного заходу. Температура повітря: вночі + 13-18, вдень + 27-32.

Отож, літо повертається, і рівняни ще встигнуть насолодитись теплою погодою та справжнім липневим сонцем! Тим більше, що, за прогнозом народного синоптика з Дніпропетровська Валерія Некрасова, літо цьогоріч захопить і вересень, а осінь розпочнеться лише у жовтні, пише regionews.sumy.ua.

А ось у ніч на середу, 31 липня, синоптики прогнозують активний атмосферний фронт із заходу, з короткочасним дощем та грозою.

Синоптики розповіли, яким буде літо 2013-го

Тим часом у Вологді (саме над цим російським містом, нагадаємо, знаходився центр атлантичного циклону, який спричинив похолодання останніх днів) циклон також відступає, щоправда, повільно. Як інформують Вести35.рф, 26 липня тамтешній регіон перебуватиме під впливом тилової частини цилонічного вихрю, який повільно зміщується на південний схід. У росіян зберігається вірогідність випадіння граду.

Рівняни мерзнуть через циклон над... Вологдою

До слова, рівнянин Василь Троцюк — колишній науковець, який понад 20 років вивчає дані міжнародних кліматичних центрів, ще на початку року в інтерв'ю rivnepost.rv.ua прогнозував, що цьогорічне літо не буде дуже теплим — до +30 градусів. Також для нього будуть характерними великі виходи холоду на південь. "Взагалі, цей рік буде роком виходу великого холоду надзвичайно далеко на південь і тепла на північ", - прогнозував рівнянин.

Українцям треба звикати до різких змін погоди: то шторми, то аномальна спека





На правах реклами