Ми у Facebook
26.07.2013, 13:41

У літній період рівнянам збільшили плату за газ

"У моїй квартирі немає нічого із газового обладнання, окрім плити. Але за травень мені прийшов рахунок за газ чи не удвічі більший, ніж за попередні місяці. Чому так?"
Подібні запитання від споживачів досить часто виникають під час літнього періоду. Фахівці ПАТ "Рівнегаз" надають роз'яснення з цього приводу:

– Відповідно до Правил надання населенню послуг з газопостачання, у разі відсутності в абонента приладу обліку природного газу (лічильника) плата за послуги з газопостачання розраховується відповідно до встановлених законодавством норм споживання газу населенням, затверджених постановою КМУ №619 від 08.06.96. Згідно з цією постановою норма природного газу на газову плиту за наявності централізованого гарячого водопостачання встановлюється в розмірі 9,8 кубометра на одну людину на місяць.

Пунктом 5 цієї постанови передбачено, що у разі перерви в централізованому гарячому водопостачанні населення норма споживання природного газу на газову плиту встановлюється 18,3 кубометра газу на місяць на одну людину.

Термін відсутності гарячого водопостачання фіксується в двосторонньому акті, що підписується теплопостачальною та газозбутовою організаціями і є підставою для перерахунку населенню плати за гаряче водопостачання та газ. Зате у цей період населення не платить за користування централізованим гарячим водопостачанням.

Нагадаємо, відновити подачу гарячої води у Рівному обіцяють в середині серпня.





На правах реклами