Ми у Facebook
26.07.2013, 15:00

1025-річчя хрещення Русі: Бронепоїзд-храм Кирила вже в дорозі до Києва [+Фото]

Вагон-храм. Фото 20khvylyn.com

Глава РПЦ, Патріарх Московський і всієї Русі Кирило їде до Києва на святкування 1025-річчя Хрещення Русі на спеціальному броньованому літерному поїзді з окремим вагоном-храмом. Про це повідомляє видання 20 хвилин.
У поїзді приїдуть і представники помісних православних церков. Вперше їде в Україну Хрест Андрія Первозванного, його будуть перевозити в спеціальному храмі-вагоні, де всю дорогу проходитимуть богослужіння. Цей поїзд у такому фізичному сенсі з'єднає три столиці: Москву (звідти Патріарх поїде вранці 26 липня), Київ і Мінськ (туди глава РПЦ приїде 29 липня вранці)», - повідомив газеті «Сегодня» голова патріаршої прес-служби Олександр Волков.

Внутрішнє оздоблення вагона патріарха Кирила. Фото comments.ua
Внутрішнє оздоблення вагона патріарха Кирила. Фото comments.ua


У свою чергу, джерела в «Укрзалізниці» розповіли виданню, що спецпотяг - броньований, для нього розроблений спеціальний графік руху і їхати він буде по виділеній колії. «Це як готель на колесах. Такий був у Сталіна. Там п’ять вагонів, останній - вагон-храм. Охорона у Патріарха, як у Володимира Путіна», - повідомили в «Укрзалізниці».

Приїде поїзд на Центральний залізничний вокзал у Києві в п'ятницю, 26 липня, близько 19:00-20:00. Згідно з планами Патріарха Кирила, прямо з вокзалу він вирушить до Києво-Печерської Лаври, де відслужить молебень, який розпочнеться близько 21:00 і триватиме до самої ночі. Тисячі віруючих приїдуть до Києва на вечірній молебень до Лаври.

Хрест Андрія Первозванного. Фото comments.ua
Хрест Андрія Первозванного. Фото comments.ua


Хрест Андрія Первозванного буде встановлений в Трапезному храмі Лаври. Віруючі зможуть поклонитися святині цілодобово (до 13:00 28 липня).

Разом з тим молебень на Володимирській гірці, намічений на 27 липня, можна буде відвідати тільки за запрошеннями. Як зазначили в УПЦ МП, там будуть присутні президенти чотирьох країн (очікуються президенти України, Росії, Молдови, Сербії) та офіційні делегації, а також гості від церкви. Всім іншим в Московському патріархаті рекомендували дивитися трансляцію молебню по телевізору.

УПЦ КП планує на День Хрещення Русі свої заходи: 28 липня у Володимирському соборі відбудеться Божественна літургія, по закінченні якої до Володимирської гірки пройде хресний хід.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ