Ми у Facebook
29.07.2013, 11:21

Росія заборонила імпорт продукції Roshen

Експерти стверджують, що заборона імпорту продукції Roshen до Росії не позначиться на фінансовому стані компанії. Компанія піде на інші ринки збуту.
У понеділок, 29 липня, голова Російської санітарної служби, головний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко заявив про введення заборони на постачання до Росії всієї продукції компанії Roshen, виробленої на київській, вінницькій, маріупольській та кременчуцькій фабриках “через невідповідність стандартам”.

У заяві корпорації Roshen від 11 липня повідомлялося про відсутність офіційних претензій з боку Росспоживнагляду до якості її кондитерської продукції, що надходить на ринок Російської Федерації.

Натомість незалежний експерт, президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко, зазначив, що міжнародна кондитерська корпорація Roshen, один з найбільших виробників кондитерських виробів в Україні, не зазнає збитків від введення заборони імпорту його продукції до Росії.

Після хвилі обурення українців “Рошен” повернув україномовні написи [+Фото]

“Ні, Roshen не зазнає збитків. Просто, у зв’язку із забороною, компанія піде на інші ринки збуту. Для Roshen це не проблема”, — сказав Охріменко.

Він підкреслив, що нинішня заява глави Російської санітарної служби Геннадія Онищенка, про невідповідність стандартам продукції Roshen, виробленої на українських заводах, є черговою торговельною війною.

“Це звичайна торгова війна. Це приклад того, як до нас ставляться в Росії”, — заявив експерт.

Довідка
Кондитерська корпорація «Roshen» — один з найбільших виробників кондитерських виробів в Україні та Східній Європі. Головний офіс компанії розташований у місті Києві.

Назва компанії походить з прізвища її засновника — Петра Порошенка шляхом вилучення першого та останнього складів.

Корпорація Roshen, один з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, включає в себе Київську, Маріупольську (Донецька обл.), Кременчуцьку (Полтавська обл.) і дві Вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат “Бершадьмолоко”, Літинський племзавод (обидва — Вінницька обл. ), а також Липецьку фабрику “Рошен” (РФ) і Клайпедську кондитерську фабрику (Литва).

Корпорація виробляє до 200 видів кондитерських виробів: шоколадні та желейні цукерки, карамель, шоколад, печиво, вафлі, бісквітні рулети і торти. Загальний обсяг виробництва продукції досягає 410 тис. тонн на рік.

Корпорація відзначає, що протягом 15 років вона поставляла продукцію в Росію, Казахстан, Узбекистан, Киргизстан, Азербайджан, Вірменію, Молдову, Естонію, Латвію, Литву, США, Канаду, Німеччину, Ізраїль, а також ряд інших країн і не отримувала претензій з боку митних служб про порушення порядку оформлення вантажу або його декларуванні при перетині кордону.

За матеріалами УНН





На правах реклами