Ми у Facebook
28.09.2014, 12:35

Новий паломницький маршрут Рівненщиною

З нагоди 1025-річчя з дня хрещення Київської Русі кафедра релігієзнавства Національного університету “Острозька академія” розробила паломницький маршрут Рівненщиною. Першими випробували новий маршрут студенти та викладачі кафедри.
Все більше людей цікавляться релігійним туризмом та паломництвом. На перший погляд здається, що важливі паломницькі центри знаходяться поза межами України, але викладачі та студенти кафедри релігієзнавства довели, що цікаві релігійні місця є і на Рівненщині.

- Наш маршрут складається з 8-ми основних зупинок. Серед них - Свято-Троїцький Межиріцький Монастир с. Межиріч Острозького району, церква Покрови Пресвятої Богородиці с. Лючин Острозького району, Джерело Святого Миколая с. Гільча Здолбунівського району, Воскресенський чоловічий монастир на Повстанських могилах в урочищі Гурби Здолбунівського району, - розповідає завідувач кафедри релігієзнавства Національного університету “Острозька академія” Сергій Жилюк.



Релігійний туризм у Криму

- Нашою метою було не тільки показати, що Рівненщина багата на релігійні й культурні пам'ятки, а й поєднати паломництво з активним відпочинком, - додає Сергій Жилюк.

Першими новий маршрут випробували студенти та викладачі кафедри релігієзнавства Острозької академії. Студенти не приховують, що поєднання навчання з практичною діяльністю — це корисно і пізнавально.

- Мені запам'яталася криївка в урочищі Гурби, що знаходиться біля Воскресенського чоловічого монастиря, - розповідає учасниця екскурсії Юлія Новак. - Спускатися під землю — цікаво і водночас трохи лячно, але в такі моменти розумієш як часто ми не цінуємо усі сучасні надбання, що маємо.


Корець — місто церков


Напрацьовані знання викладачі кафедри планують використовувати у практичній діяльності під час підготовки фахівців у галузі “релігійний туризм і паломництво” та радити усім жителям Рівненщини не шукати цікавих місць для туристичних та паломницьких подорожей десь далеко, адже багато з них зовсім поряд і чекають Вас на Рівненщині.





На правах реклами