Ми у Facebook
29.07.2013, 18:30

Поблизу Рівного вже дві доби тліє сміттєзвалище [+Відео]

Уже другу добу працівники комунальних служб та рятувальники намагаються погасити пожежу поблизу Рівненського сміттєпереробного заводу.
Їм допомагають і працівники сміттєпереробного заводу. Попередньо, причиною займання називають спекотну погоду. Не виключають, що сміття загорілось через чиєсь необережне поводження із вогнем, повідомляє "Рівне 1".



Епіцентр загоряння знаходиться поблизу новозбудованого сміттєпереробного заводу. Його директор Святослав Євтушенко занепокоєний, стверджує, вогонь становить небезпеку для підприємства.

Сміттєпереробний завод за 70 мільйонів відкрили на Рівненщині [+Фото]

- Сміттєпереробний завод працює поки що у штатному режимі, - каже директор Рівненського сміттєпереробного заводу Святослав Євтушенко. - Хоча небезпека, безумовно, є, адже горить неподалік заводу. Якщо вітер буде дути у бік заводу, то може підняти вогонь і він може потрапити до нас. Враховуючи, що у нас на даний момент порядка тисячі тонн палива, яке може також загорітись - і тоді буде справді проблема.

Тим часом у прокуратурі Рівненської області зацікавились, чи належно забезпечено стан законності при поводженні з відходами на сміттєзвалищі.

Оскільки вже другу добу поспіль на території сміттєзвалища, що поблизу м.Рівне, виникають локальні загоряння, працівники Рівненської міжрайонної прокуратури з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері з’ясували, що ці загоряння спричинені газами, утвореними під час розкладу органічних речовин, та в результаті дії високої температури повітря, повідомили у прес-службі прокуратури області.

У Рівному з'явиться два нових сміттєвози

Робітники комунального автотранспортного підприємства №1728, що обслуговує сміттєзвалище, своєчасно вживають заходів до ліквідації спалахів.

"З метою об’єктивного вивчення стану законності у сфері поводження з відходами на території сміттєзвалища витребувано у Рівненського міського голови інформацію з цих питань. Після проведення перевірки, за наявності підстав, буде вжито заходів реагування", - повідомила виконувач обов’язків Рівненського міжрайонного прокурора з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері Неля Лис.





На правах реклами