Ми у Facebook
30.07.2013, 15:15

Які гриби продають на рівненських ринках? [+Фото]

На Рівненщині розпочався грибний сезон. Загалом, гриби – один із найсмачніших продуктів, який подарувала нам природа. Але разом з тим, вони дуже небезпечні для здоров’я людини.
Нагадаємо, лише за минулі вихідні дні троє громадян госпіталізовано до медичних закладів з діагнозами: отруєння грибами.

Кореспондент порталу OGO.ua побував на Центральному продуктовому ринку Рівного, аби дізнатися, звідки саме гриби потрапляють на наш стіл та яка їх вартість.

Як правило, до отруєнь призводить невміння відрізняти їстівні гриби від отруйних, неуважність при збиранні, неправильне приготування деяких видів грибів. Ризиковано також купувати гриби у приватних осіб в місцях стихійної торгівлі.

Поради рівнянам: як вберегтися від отруйного гриба





Гриби на Центральний ринок у Рівне везуть переважно з Костопільського, Сарненського та Корецького районів. Наразі на ринку найбільше продають лисички та рижики, вартість яких становить 10-12 гривень за літрову банку. Поодинокі випадки – це підберезники, бабки та білі гриби. Ціна від 60 до 100 гривень за невеличке відерце.

Грибний сезон на Рівненщині: за вихідні - троє у лікарні



Пам’ятайте, що при першій підозрі на отруєння грибами необхідно звернутися за медичною допомогою. Не бажано включати гриби в раціон дітей, людей похилого віку, а також осіб, які страждають захворюваннями органів травлення, печінки та нирок.






На правах реклами