Ми у Facebook
30.07.2013, 17:43

Суд відпустив ректора Податкової академії Мельника на медогляд

Суд так і не обрав запобіжний захід для Петра Мельника.
Суд так і не зміг сьогодні, 30 липня, обрати запобіжний захід для затриманого ректора Податкової академії Петра Мельника, передає УНН.

Судове засідання щодо обрання запобіжного заходу для Мельника продовжиться у Печерському райсуді столиці завтра, 31 липня, об 11 годині.

Суддя прийняла таке рішення з огляду на стан затриманого, який перебував у суді лежачи на лавці та зазначав, що не розуміє питань і не може відповідати, а також з огляду на суперечливі дані, зазначені у медичних довідках, які були надані лікарями міської клінічної лікарні швидкої допомоги та лікарями приватної клініки “Борис”.

Наразі Петро Мельник не утримується під вартою, однак відповідно до ст.187 Кримінального процесуального кодексу України, як особа, яка не є затриманою, але відносно якої судом визначається запобіжний захід, може не з’явитися до суду тільки з поважних причин.

Нагадаємо, 27 липня співробітники ГУБОЗ за вимагання неправомірної вигоди затримали ректора Національного університету державної податкової служби (ДПС) Петра Мельника.

Чиновник вимагав та отримав від двох громадян України неправомірну вигоду у розмірі 40 і 80 тисяч гривень за вступ їхніх родичів до навчального закладу, яким керував. Затримання вимагача відбувалося в рамках відкритого кримінальної провадження за ознаками ч.4 ст. 368 КК України.

Як повідомлялося раніше, до цього часу Мельник перебував у столичної лікарні "швидкої допомоги", а його адвокати наголошували, що у разі звільнення він продовжить лікування у медзакладі, де йому зможуть надати кваліфіковану та спеціалізовану медичну допомогу.

При цьому захист не уточнював, які саме проблеми зі здоров'ям має Мельник, однак раніше його відвезли до лікарні, де діагностували гіпертонічний криз.

Зазначимо, що Петро Мельник вважає своє затримання під час отримання хабара провокацією.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ