Ми у Facebook
02.08.2013, 11:30

Де на Рівненщині будують нові школи?

У новій школі мають зустріти Першовересень учні села Корчин Костопільського району. Нині будівельники облаштовують тут нове шкільне приміщення та паралельно розбирають аварійне стане. Всі роботи вартістю 3 мільйони гривень мають завершити до 20 серпня. Де ще будують нині школи на Рівненщині?
У селі Глинне Рокитнівського району цьогоріч утеплюватимуть новобудову другої черги школи (першу збудували в 2009 році) та готуватимуть приміщення під їдальню і спортзал.

Сучасний спортзал має до кінця року з'явитись і у Зарічненській школі. Добудова її другої черги, яка саме й включає в себе зведення актового і спортивного залів, здійснюватиметься цьогоріч у рамках програми економічного та соціального розвитку Рівненщини. В об’єкт інвестують майже 12 мільйонів бюджетних гривень. Майбутній спортзал площею близько 800 квадратних метрів стане найбільшим на Зарічненщині, тому тут планують проводити і різноманітні районні змагання.

Також, як повідомили з обласного управління освіти і науки, будівництво загальноосвітніх навчальних закладів продовжується у селах Калинівка Корецького та Тинне Сарненського районів.

Перший дзвоник-2013 в Україні відбудеться 1 вересня

- Однак на стадії незавершеного будівництва ще залишається 12 шкіл, із яких готовність 11 становить 50% і більше, - зазначає начальник управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації Григорій Таргонський. - А 14 приміщень загальноосвітніх шкіл області перебуває у незадовільному технічному стані.

ТОП-10 шкіл Рівного

Для того ж, аби в школах Рівненщини ефективніше використовувались енергоресурси, планується провести поточні ремонти у 351 шкільній котельні, замінити труби теплових мереж на попередньо ізольовані у 33 навчальних закладах, провести капремонт із заміною котлів на енергоекономічні у 22 шкільних котельнях. А у 24 навчальних закладах Рівненщини - замінити віконні блоки на енергозберігаючі.





На правах реклами