Ми у Facebook
02.08.2013, 18:39

"Гуманітарка" з Китаю допомагає в комп'ютеризації шкіл Рівненщини

На один комп'ютер у школах Рівненщини припадає 17 учнів. Чотири роки тому цей показник становив 21 особу. Проте, вже близько половини навчально-комп'ютерних комплексів потребують оновлення.
- У серпні-вересні минулого року було отримано 165 комп'ютерів як гуманітарна допомога з Китаю, - розповідає начальник управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації Григорій Таргонський. - На базі цієї техніки обладнано нові та модернізовано існуючі навчальні комп'ютерні класи у 41 загальноосвітньому навчальному закладі. Однак уже 42 відсотки навчально-комп'ютерних комплексів, які були придбані до 2005 року, потребують оновлення.

За станом обладнання шкіл кабінетами інформатики Рівненщина перебуває приблизно на загальноукраїнському фоні 78,8% від загальної кількості закладів проти 77,2% у цілому по державі. Що ж до сусідніх областей, то тут ситуація не така однозначна: Волинь і Львівщина відчутно відстають від нашої області з 57,1% та 55,1% відповідно, а от Хмельниччина — випереджає, маючи 87%.

- Зважаючи на впровадження курсу “Сходинки до інформатики” в новому навчальному році в початковій школі, виникає питання з забезпеченням закладів навчальними комп'ютерними комплексами та кваліфікованими спеціалістами з викладання цього курсу саме в початкових класах, - додає головний освітянин області.

Де на Рівненщині будують нові школи?

У цьому зв'язку привертає увагу той факт, що частка молодих педагогів у школах Рівненщини поступово зменшується - від 11% у 2005 році до 9% цьогоріч. Реально це означає, що із понад 16 тисяч вчителів Рівненщини стаж роботи менше 3 років має менше, ніж півтори тисячі педагогів. Натомість вчителів з понад 20-річним стажем роботи стає відчутно більше: якщо вісім років тому їх було 40%, то цьогоріч — уже 49%.

ТОП-10 шкіл Рівного

Ілюстративне фото з сайту "Шкільне життя"





На правах реклами