Ми у Facebook
05.08.2013, 07:00

На Рівненщині чоловіки помирають у 4 рази частіше, ніж жінки

В Україні показник смертності з кожним роком зростає, і Рівненщина не є винятком. Згідно з аналізом управління охорони здоров’я облдержадміністрації, на Рівненщині чоловіки помирають у чотири рази частіше, ніж жінки.
Рівненщина є однією з областей України, яка має додатній рівень природного приросту населення. Разом із тим, в області є райони, де природній приріст від’ємний. До них відносять Дубенський, Острозький та Млинівський райони, де показник природного приросту населення складає -4, що означає, що на одну народжену дитину припадає 4 смертельних випадки.

- За перше півріччя 2013 року було встановлено, що на Рівненщині смертність чоловіків у 4 рази вища, ніж серед жінок, - повідомив заступник начальника управління охорони здоров’я ОДА Ігор Добровольський. – Серед найпоширеніших причин смерті є хвороби серцево-судинної системи, інсульти, злоякісні утворення та травми. Водночас спостерігається погіршення стану здоров’я серед дітей до 1 року життя та підлітків.

Високий показник смертності чоловіків від інсультів та хвороб серцево-судинної системи пов’язують з психологічними особливостями осіб сильної статі. Переважна більшість жінок звикають «виплескувати» свої емоції назовні та на інших людей. Крики та сльози допомагають жінкам виражати свої емоції та не затримувати свої болі та переживання в собі.

Від чого помирають рівняни?

Чоловіки ж, намагаються приховувати свій біль та внутрішні переживання, тим самим наражаючи себе на небезпеку хвороб серця та виникнення інфарктів чи інсультів. Високий травматизм чоловіків пов’язують безпосередньо з їхньою діяльністю, яка часто може мати високий рівень травматизму.

На що хворіють рівняни?





На правах реклами