Ми у Facebook
05.08.2013, 12:32

На Рівненщині біля джерела святої Анни обкрадали паломників

ДАІшники зі зброєю затримували підозрюваних у рейсовому автобусі, повному пасажирів.
Про це повідомили з прес-служби ВДАІ УМВСУ у Рівненській області.

Третього серпня близько 17 години до чергового Дубенського міського відділу міліції зателефонував 42-річний Олександр з Чернівців. Чоловік повідомив, що в селі Онишківці Дубенського району біля джерела святої Анни невідомі особи шляхом вільного доступу з його автобуса «Мерседес Бенц» вкрали гроші. Також з Олександром до міліції звернулась 26-річна Катерина та повідомила, що з цього ж автобуса з її сумочки вкрали гаманець, в якому було близько 400 гривень.

Пізніше водій автобуса розповів міліціонерам, що він з групою осіб приїхали в село Онишківці Дубенського району. Пасажири залишили свої речі в автобусі та пішли до джерела святої Анни. Через деякий час водій повернувся до свого авто та побачив там чотирьох сторонніх осіб, які, помітивши його, почали втікати. Вискочивши з автобуса, вони сіли в автомобіль ВАЗ 2109 та намагалися розпочати рух. Однак Олександр не розгубився і кинувся наздоганяти їх. Він підбіг до «ВАЗівки», рукою вибив скло у водійських дверцятах, після чого намагався схопити водія та витягти його з автомобіля. Однак зловмисникам все-таки вдалося розпочати рух та втекти. Чоловіку вдалося запам’ятати номерні знаки автомобіля і він зателефонував до міліції.

Наряд ДАІ в складі начальника ДАІ Дубенського МВ Віталія Кухарчука та старшого державтоінспектора ВДАІ Сергія Солов’я, отримавши орієнтування, розпочали пошук підозрюваних. Працівники ДАІ перевіряли транспортні засоби, які рухалися автодорогою з міста Кременець у напрямку міста Дубно.

Близько 19 години зупинили маршрутний автобус сполученням Сапанівчик – Дубно. Під час огляду між пасажирами працівники ДАІ звернули увагу на групу чоловіків, які помітно нервували та поглядали один на одного. Крім того, риси обличчя невідомих співпадали з описом розшукуваних осіб, які підозрюються у скоєнні злочину.

Діставши табельну вогнепальну зброю працівники ДАІ різко увійшли до автобуса та наказали не рухатися даним підозрюваним громадянам, а пасажирам звільнити автобус.

По приїзду слідчо-оперативної групи міліції з’ясували, що саме ці громадяни обікрали автобус в селі Онишківці. У них вилучили пристрій «Сканер», з допомогою якого можна відкривати навіть ті авто, які знаходяться на сигналізації.

Як з’ясували пізніше, підозрювані залишили свій автомобіль у селі Берег, адже розуміли, що правоохоронці знають номерні знаки та характерні пошкодження в даному автомобілі, тому вони вирішили покинути територію на рейсовому автобусі.

Автомобіль ДАІшники доставили на арештмайданчик. Особи затримані та знаходяться в Дубенському ІТТ. Наразі вже відомо, що дані підозрювані не вперше обкрадали автомобілі. За даним фактом ведеться перевірка.





На правах реклами