Ми у Facebook
06.08.2013, 19:50

Один з супермаркетів Рівного суворо попередили за продаж алкоголю неповнолітнім

Випадок продажу алкоголю неповнолітнім зафіксували у Рівному в одному з супермаркетів мережі "Наш Край". Як результат - касира оштрафували, а супермаркет попередили.
Як відомо, продаж алкоголю особам до 18 років в Україні заборонений, але законодавства у цьому питанні дотримуютьсяне у всіх торгових точках.

- Взагалі-то це не є проблемою лише цього супермаркету, адже контролювати продаж алкоголю неповнолітнім у супермаркетах через великий наплив людей досить важко, - повідомив начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей Рівненського МВ УМВС Роман Шевчук. - Щодо випадку у "Нашому Краї", то там неповнолітній особі продали, здається, "Бренді-Колу". При складанні адміністративного протоколу на продавця закладу ми стикнулися з тим, що продавець не знала, що за таке є відповідальність. Можливо, її погано інструктували чи не інструктували взагалі.

У супермаркеті ситуацію не заперечили, проте зауважили, що працівниця про відповідальність не знати не могла.

- Всі наші працівники, касири, які безпосередньо здійснюють продаж, підписуються, що вони ознайомлені із законом про заборону продажу алкоголю неповнолітнім, - говорить представник супермаркету "Наш Край", директор фірми "Оланд Груп" Олена Жаран. - Після даного випадку, який був досить неприємним, працівницю ми не звільнили, але перевели на іншу посаду - менеджера торгового залу, тож тепер вона безпосередньо товар не продає. Це уже не молода дівчина, яка могла б не зорієнтуватись у ситуації. Як вона мені пояснила "Мені здалося, що він повнолітній". Було б непогано, щоб у нас було як за кордоном - незалежно від віку людина має показати документ, що підтверджує, що людині є 18 років.

Олена Жаран додала, що після цього у супермаркеті ще більш ретельно роз'яснюватимуть працівникам відповідні норми законодавства, щоб подібних випадків не траплялося.

- Вам, як керівнику, ні що не заважає ввести у мережі європейські норми, - порадив представниці супермаркету начальник управління торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування населення Рівненського міськвиконкому Ігор Остапенко. - Касир має право потребувати документ, якщо людина й на 35 років виглядає. Тоді не буде сумнівів, чи людина повнолітня.

У підсумку міська координаційна рада з питань профілактики злочинності серед неповнолітніх своїм рішенням закликала керівництво "Нашого Краю" тримати це питання на особистому контролі, а у випадку повторних порушень на супермаркет чекають більш жорсткі санкції.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ