Ми у Facebook
07.08.2013, 19:22

Рівняни написали Януковичу... з бібліотеки

Звернутись до Президента України, Верховної Ради, уряду і навіть Євросуду та Європарламенту рівняни мають змогу, завітавши до бібліотеки. Дізнайтесь більше!
Мережа пунктів доступу громадян до урядової інформації на базі бібліотек працює на Рівненщині вже чотири роки. Цьогоріч цей напрямок роботи отримав новий виток розвитку завдяки реалізації проекту Рівненського обласного відділення Української бібліотечної асоціації «Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування».

Тож відтепер користувачі Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки можуть надіслати інформаційні запити до Президента, Кабінету Міністрів, Євросуду чи до Європарламенту. Крім того, проект передбачає навчання користувачів і надання їм на базі бібліотек послуг е-урядування та електронних послуг побутового значення - це і замовлення квитків, і здійснення комунальних платежів, і купівля товарів.

Чотири роки практики принесли свої плоди: сьогодні бібліотечні працівники з гордістю розповідають безліч історій про те, як люди користуються електронними послугами на базі книгозбірень.

У бібліотеках на Рівненщині буде безкоштовний інтернет

Наприклад, до Корецької центральної районної бібліотеки звернулася громадянка Росії Галина Городецька, яка приїхала до України відвідати хвору сестру. Обставини склалися так, що Галина Петрівна змушена була затриматися в Україні на тривалий час. Квиток на літак, який жінка придбала на зворотній шлях, потрібно було замінити. І пані Галина прийшла... до бібліотеки. А там їй охоче допомогли - за допомогою інтернету квиток переоформили на іншу дату.



Переваги електронних послуг швидко усвідомлюють у "глибинці" - у тому ж таки Корці цьогоріч уже 17 випускників шкіл скористалися послугами районної бібліотеки, щоб успішно зареєструватися на ЗНО, заповнивши електронні бланки запису.

Селян навчили користуватися електронними ресурсами

- Кількість користувачів електронними послугами постійно зростає. У березні було 28 користувачів, а у травні вже 45, - коментує бібліотекар-методист Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки Юлія Ковальчук. - Навіть було одне звернення до Президента України, але тематика - це конфіденційна інформація.

Загалом же тематика інформаційних запитів, які рівняни відправляли цьогоріч через бібліотеку, така:

- пошук роботи – 25 запитів;

- кримінальне право – 6 запитів;

- Євросуд – 6 запитів;

- Верховна рада України – 5 запитів;

- Кабінет міністрів України – 4 запити;

- підприємницьке право – 4 запити;

- ЗНО – 2 запити;

- податки – 2 запити;

- адміністративне право – 2 запити;

- формування і відправлення електронних податкових звітів – 2 запити;

- Європарламент – 2 запити;

- Президент України – 1 запит.

Як подати електронну податкову звітність, рівнянам розкажуть у бібліотеці

Фото з офіційного сайту Президента України





На правах реклами