Ми у Facebook
08.08.2013, 12:00

Вступ-2013 на Рівненщині: до одного з вишів надійшло 33 заяви

На Рівненщині остаточно підсумували статистику вступної кампанії-2013: дізнайтесь, які саме вищі навчальні заклади стали лідерами симпатій абітурієнтів!
У вищі навчальні заклади державної форми власності загалом надійшло 39 422 заяви, що на 28 відсотків більше, ніж торік. В обласному управлінні освіти і науки це пов’язують із можливістю подавати заяви в електронній формі. У порівнянні з 2012 роком майже на чверть (на 22,3 відсотка) стало більше заяв на денну форму навчання, і аж на 88 відсотків - на заочну.

Найбільшу кількість заяв було подано до Національного університету водного господарства та природокористування - 13 960. На другому місці за кількістю заяв - Рівненський державний гуманітарний університет – 11 432 заяви. Замикає трійку лідерів Національний університет „Острозька академія” – 4 240 заяв.

У вищі навчальні заклади недержавної форми власності абітурієнти подали загалом 3493 заяви. Це на 15 відсотків більше у порівнянні із аналогічним періодом минулого року. При цьому сукупний ліцензований обсяг у цих вишах становить 8090 місць.

Вступ-2013: розпочинається "третя хвиля" зарахування

З-поміж недержавних вишів Рівненщини найбільшу кількість заяв абітурієнти подали до ПВНЗ “Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем’янчука” - 1891 заяву. Далі умовний рейтинг виглядає так: до Рівненського інституту Київського університету права НАН України - 196 заяв, до Рівненського інституту слов’янознавства КСУ – 181, до Рівненського інституту “Відкритий міжнародний університет розвитку людини “Україна” – 56, до Дубенської філії ВНЗ “Відкритий міжнародний університет розвитку людини “Україна” – 33, до Рівненської філії Європейського університету – 37 заяв.

Вступ-2013: рейтингові списки університетів Рівненщини

За даними, які наводить веб-сайт управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації, у приватних вишах Рівненщини в порівнянні з минулим роком майже наполовину (на 46 відсотків) збільшилася кількість заяв на денну форму навчання, разом із тим на 59 відсотків стало менше заяв від майбутніх заочників.

Результати вступної кампанії-2013: як не проґавити рейтинговий список?

Нагадаємо, що зарахування вступників на основі базової та повної загальної середньої освіти на денну форму навчання повинно бути проведено:
- за державним замовленням - не пізніше 11 серпня;
- за кошти фізичних та юридичних осіб – після зарахування на місця державного замовлення відповідного напряму (спеціальності), але не пізніше 25 серпня.

Ілюстративне фото з lvivpost.net





На правах реклами