Ми у Facebook
09.08.2013, 11:45

22 факти про Україну: улюблена страва українців

До найбільшого свята країни “ОГО” розпочало спеціальний проект “22 роки незалежності — невідома Україна”. До 24 серпня ми ознайомимо вас із невідомими фактами про нашу державу. Сьогодні дізнаєтеся про улюблену страву українців - борщ!
22 факти, які відповідають 22 рокам незалежності України - з 5 до 24 серпня! Пізнавайте Україну разом з нами!

Факт 5. Українці з'їдають близько 0,5 мільярда літрів червоного борщу в рік

Борщ – улюблена страва українців. Український борщ – це справжня українська страва, яку з задоволенням смакують не лише українці, але й численні іноземні гості, які відвідують нашу країну. Попри багаторічну історію цієї страви, її популярність не зменшується з часом, що не може не радувати.


“22 роки незалежності — невідома Україна”




Популярність українського борщу підтверджує також статистика. Експерти Українського клубу аграрного бізнесу порахували, що за рік українці з'їдають 0,5 мільярда літрів червоного борщу.

На приготування борщу в рік витрачається близько 86 тис. тонн буряка, близько 39 тис. тонн моркви, близько 104 тис. тонн капусти, 79 тис. тонн картоплі та 36 тис. тонн цибулі.



Існує багато рецентів приготування українського борщу, але головний секрет у його подачі - розливаючи борщ в тарілки, слід в кінці додати сметану і посипати дрібно нарізаною зеленню петрушки або кропу. Найкраще український червоний борщ смакує з часниковими пампушками або м’ясними пиріжками. А з'їсти борщ у колі рідних і друзів, та заспівати української пісні - що може бути краще!


22 факти про Україну: українці - фанати швидкої їжі!




А поки ви поспішаєте готувати справжній український борщ - ми готуємо для вас нові факти про нашу державу. Попереду - купа цікавого та несподіваного!

Дізнаваймось про Україну більше разом з OGO.ua!





На правах реклами