Ми у Facebook
09.08.2013, 16:09

Вихідні на Рівненщину прийдуть з дощами та прохолодою

Погодна ситуація в Україні 10 та 11 серпня істотно не зміниться, лише у західних областях пройдуть дощі і трохи похолодає.
На цьому тижні велика частина території України перебувала в полі підвищеного тиску, за рахунок чого утримувалася суха і спекотна погода, лише на Лівобережжі країни час від часу проходили грозові дощі, повідомляє Метеопрог.

На вихідних характер погоди в Україні залишиться таким же. Однак тепле повітря, що знаходиться над нашою територією, має форму клина, витягнутого з півдня на північ, і не покриває Україну повністю. Так як повітряні потоки в атмосфері над центральною Європою мають яскраво виражену Широтні (тобто вітер дме із заходу на схід), клин теплого повітря зміститься на схід, і на західні області переміститься більш прохолодне повітря.

Таким чином, у найближчі два дні в Україні без опадів.

У суботу вдень, 10 серпня, у південних областях Західної України пройдуть дощі. Вдень температура підніметься до +33 ... +36 градусів, вночі буде близько +18 ... +22 тепла.

Коли на Рівненщині чекати дощів

У неділю, 11 серпня, по всій території Західної України пройдуть дощі з грозами. Вдень трохи стане прохолодніше, до +25 ... +27 градусів, в Карпатах до +30 тепла. Вночі термометр буде показувати +19 градусів.

На Рівненщині, за інформацією Українського гідрометеорологічного центру, у суботу, 10 серпня, буде без опадів. Температура становитиме вночі +17 ... +19 градусів, вдень +31 ... +33 градус тепла.

А от на неділю, 11 серпня, прогнозують дощі та грози. Температура повітря буде прохолоднішою: вдень стовпчики термометра опустяться до +24 ... +26 градусів.






На правах реклами