Ми у Facebook
11.08.2013, 10:53

Частина мощей цілителя Пантелеймона відтепер постійно зберігатиметься у Радивилові

Кіот з частиною мощей великомученика і цілителя Пантелеймона передано на постійне перебування до Свято-Вознесенського храму Радивилова 9 серпня.
У п’ятницю, 9 серпня, православна церква вшановувала пам'ять святого великомученика і цілителя Пантелеймона. Для прихожан Свято-Вознесенської парафія Радивилова це свято було особливим, адже саме того дня тамтешня парафія відзначає свій храмовий відпуст.

З цієї нагоди у храмі було звершено святкову літургію, яку очолив духівник Радивилівського благочиння протоієрей Віктор Стецюк. Перед початком богослужіння, з благословенням архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона, до храму на постійне перебування було доставлено кіот з частиною мощей великомученика Пантелеймона. (Кіот, кивот — невелика засклена шухлядка чи спеціально засклена шафка для розміщення ікон та інших предметів релігійного культу - прим. ред.).

Настоятель парафії протоієрей Юрій Бурліков подякував собору священиків за молитву та поблагословив родину Кривуцик за пожертву кіота, повідомляє прес-служба Радивилівського благочиння.



Свято-Вознесенська церква Радивилова - не єдине місце на Рівненщині, де перебуває частка мощей святого Пантелеймона. Так, у Свято-Георгіївському монастирі на Козацьких Могилах вона вмонтована в кіот з іконою святого, і з 2010 року віруючі мають можливість їй вклонитись. З того ж таки року можливість доступу до великої святині – перста святого великомученика і цілителя Пантелеймона - мають і прихожани Свято-Покровського кафедрального собору м.Рівне. Мощі святого знаходяться у спеціально виготовленому дорогоцінному ковчезі. У Свято-Покровському соборі щовівторка, після Божественної літургії, мощі виносяться з вівтаря й перед ними відправляється акафіст до святого цілителя.

9 серпня вшановують святого, перст якого знаходиться у Рівному





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ