Ми у Facebook
12.08.2013, 13:01

У Рівному телефонний шахрай видурив у жінки 30 тисяч гривень

Жителька обласного центру, за допомогу у «звільненні» її 28-річного сина від кримінальної відповідальності, перерахувала зловмисникам чималі гроші.
Одним із найпоширеніших видів шахрайств стало повідомлення по мобільному, що буцімто у когось із рідних людини, яка взяла слухавку, виникли проблеми з міліцією. Для того, щоб владнати питання та звільнити родича від відповідальності, вимагають гроші, повідомила OGO.ua Надія Юрчук з Рівненського МВ УМВС.

Близько другої години дня 60-річній рівнянці зателефонував на її мобільний невідомий чоловік та представився її сином. Після чого розповів, що він знаходиться в міліції за те, що побив невідомого чоловіка. Аби вирішити цю проблему, потрібно перерахувати гроші на банківську картку в розмірі 40 000 гривень.

Рівняни продовжують вірити телефонним шахраям [+Відео]

Увечері того дня мама зателефонувала сину, проте розмова була недовгою. Син пообіцяв передзвонити та, вочевидь, забув. Не дочекавшись дзвінка, бідолашна мати перерахувала 30 000 гривень на вказану зловмисником картку. Насправді ж син в той час знаходився на роботі.

— За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, – зазначив начальник Рівненського МВ УМВС в Рівненській області Руслан Мельник. – Наразі зловмисник розшукується. За такі дії чинним законодавством передбачено покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до 240 годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Як не стати жертвою мобільних шахраїв [+ПОРАДИ]

Працівники міліції вкотре звертаються до всіх жителів Рівненської області бути обачними. Не довіряти особам, які намагаються під будь-яким приводом заволодіти Вашими коштами. Опинившись у подібній ситуації – не зволікаючи потрібно телефонувати на «102». Адже кожне оперативне повідомлення дозволить правоохоронцям швидко відреагувати і затримати шахраїв.






На правах реклами