Ми у Facebook
12.08.2013, 17:20

Рівне зелене, хоч і недофінансоване

Про те, що Рівне — одне з найзеленіших міст в Україні, і писали і говорили не раз. Принаймні раніше. Останнім часом все частіше доводиться чути про забруднення міста, а не про його красу.
Напередодні відзначення 730-річчя Рівного у місто завітали представники ради директорів всеукраїнської корпорації “Укрзеленбуд”, аби обмінятися досвідом з озеленення міст.

Пробувши у Рівному кілька днів, озеленювачі оцінили не лише теплий прийом, на якому не оминули наголосити, а й уміння використовувати різні культури.

Зокрема, президент корпорації “Укрзембуд” Володимир Червоний зауважив, що незважаючи на недофінансування галузі в цілому по Україні, Рівне має досить пристойний вигляд. Як приклад, називає кілька цифр: у російському Санкт-Петербурзі на утримання 1 гектара зелених насаджень виділяється 126 тисяч гривень. Тоді як в Україні на це передбачено 7 тисяч.

Перший фотокубок Рівного

— Проте реально мова йде про зовсім інші суми. Наприклад, у Києві — 1,7 тисячі, у Чернівцях — 3 тисячі, у Вінниці — 2 тисячі, а у Рівному 2,7 тисячі гривень, — констатує Володимир Червоний. — Та незважаючи на ці суми, Рівне дуже зелене та квітуче місто, потрібно розвивати цей потенціал. Негативу я не побачив взагалі, хоч і не розумію, чому люди крадуть висаджені троянди (мова про “Чайчину алею” — авт.).

На умінні працювати за ті гроші, які є, а не говорити про нестачу, наголошують і місцеві чиновники. Наприклад, за словами директора КП “Трест зеленого господарства” Ірини Савчук, впоратися із таким завданням можуть лише комунальники:
Усі відеороботи конкурсу "Моє Рівне - 2012"

- Коли фінансування буде стовідсотковим, тоді у галузь прийде приватник. Адже жоден приватник не буде працювати з 6 ранку до 12 ночі, якщо не знає коли прийдуть гроші: у кінці року чи кінці місяця. І чи прийдуть взагалі, - зазначила Ірина Савчук.

Щоправда, за словами озеленювачів, фінансова і кадрова проблеми торкнулися галузі по всій країні, а не лише Рівного. Тому упорядкування міста у такий час - це заслуга, переконані комунальники. Тим паче наголошують: зробили це не до свята чи якої дати, а просто так, бо "робота така".





На правах реклами