Ми у Facebook
14.08.2013, 18:14

У Тараканівському форті хочуть облаштувати ресторан у стилі Першої світової війни [+Фото]

Небезпечний і загадковий Тараканівський форт, що неподалік села Тараканів Дубенського району, нині приваблює лише сміливців. Адже давня оборонна споруда знаходиться у напівзруйонованому стані.
Дати друге життя Тараканівському форту налаштовані на Рівненщині.

- Нині Тараканівський форт перебуває на балансі міністерства оборони. Ми провели переговори, і вони готові нам віддати цей об’єкт під оперативне управління, - запевнив голова Рівненської ОДА Василь Берташ. - Тобто він залишається у державній власності, але розпоряджатися ним буде обласна державна адміністрація. Ми вже чотири роки працюємо над проектом “Волинь туристична”. Це буде іще один цікавий туристичний маршрут. Потрібно немало коштів для реставрації цього проекту. Але упевнений, що кожен бізнесмен чи меценат, який сюди приїде, не залишиться осторонь.



Перше, що планується організувати у форті — це музей Першої світової війни. Адже саме з цим історичним періодом споруда пов’язана найбільше.

БІЛЬШЕ ФОТО У ФОТОГАЛЕРЕЇ


- Відновлювати весь комплекс немає необхідності, - переконаний заступник голови РОДА Олексій Губанов. - У частині, яка найкраще збереглася можна обладнати музейні кімнати, які й варто відкрити для доступу у першу чергу. Плюс треба забезпечити кілька цікавих і безпечних маршрутів. Непоганим доповненням став би і, наприклад, ресторан у стилі Першої світової війни, таким чином можна і інвестора залучити. Об’єкт знаходиться неподалік траси “Київ-Чоп”, щодоби тут проїздить п’ять тисяч легкових автомобілів. Думаю, що чимало з них із задоволенням заїхали б у форт і залишили кілька гривень на його розвиток та підтримку.


БІЛЬШЕ ФОТО У ФОТОГАЛЕРЕЇ


Перші експонати для музею вже готові надати люди, які займаються пошуком і перепохованням військових часів Першої світової. Окрім того, запевняють чиновники, є домовленості з військово-історичними реконструкторами, які спеціалізуються на цьому періоді. Саме їх планують долучити до влаштування цікавішого дозвілля для туристів.



Нині над питанням передачі об’єкту в оперативне управління працюють юристи, але цей процес може завершитися до кінця року, переконаний Олексій Губанов. Тому оновлений Тараканівський форт прийматиме туристів уже наступного року. Щоправда, скільки це коштуватиме, поки не рахували.


БІЛЬШЕ ФОТО У ФОТОГАЛЕРЕЇ





На правах реклами