Ми у Facebook
15.08.2013, 14:45

У Рівному Громадська рада хоче контролювати "чорні ящики” облдержадміністрації

У середу, 14 серпня, члени Громадської ради, що функціонує при Рівненській облдержадміністрації, зібралася за круглим столом, аби вирішити проблеми, які стосуються правопорушень та зловживань представників влади.
Темою обговорення стала запланована Громадською радою методологія проведення антикорупційної експертизи проектів нормативно-правових актів щодо правопорушень влади. На Рівненщині раніше такими справами ніхто особливо не займався, стверджували ініціатори нововведення. По-перше, у представників Громадської ради бракує досвіду, а, по-друге, щоб контролювати правильність роботи чиновників, потрібно більше інформації та доступ до неї, з яким у активістів ради поки що не надто складається.

Без кадастрового номера на землю тепер неможливо продавати, здавати чи заповідати земельні ділянки

- Рівненська Громадська рада має право організовувати такі експертизи. Вони допоможуть експертам швидко та ефективно проаналізувати та виявити різні правопорушення. Але на сьогодні в Рівненській обласній державній адміністрації є такий термін, як "чорний ящик”. Пояснюю – абсолютно все приймається, підписується, і ніхто нічого про це не знає. Звертались ми куди завгодно, прикро, але й відповідь від Кабінету Міністрів України ми знайти не можемо, - пояснює член Громадської ради при Рівненській ОДА Олександр Барабаш.

Заступник начальника юридичного відділу апарату обласної державної адміністрації Єлизавета Чеховська в свою чергу пояснила, що Громадській раді потрібно налагодити тісну співпрацю з усіма структурами апарату облдержадміністрації, аби краще відслідковувати проекти нормативно-правових актів.

На покращення добробуту жителів Рівненщини витратили більше мільярда гривень

- У вересні ми хочемо провести навчання державних службовців, представників громадських організацій для того, щоб усі ми розібрались, що насправді підлягає антикорупційній експертизі, - запропонував усім підвищити свою компетентність консультант з питань запобігання та виявлення корупції апарату Рівненської ОДА Валерій Швець.

Після годинних обговорень Громадська рада "сконструювала” звернення до голови РОДА Василя Берташа, де просить отримати можливість ознайомитись з усіма проектами нормативно-правових актів, а також звернулася до Кабміну з проханням розробити положення щодо проведення громадської антикорупційної експертизи.





На правах реклами