Ми у Facebook
16.08.2013, 13:47

Хомко проти рівненського бізнесу? [+Аудіо]

Міський голова Рівного Володимир Хомко створив чергову міні-сенсацію під час засідання Рівненського міськвиконкому. До того ж фактично на рівному місці - відкинувши кандидатури в оперативний штаб підготовки міста до зими.
Володимир Хомко під час останнього засідання міськвиконкому категорично відкинув зміни, про які члени виконавчого комітету домовилися іще кілька місяців тому.

Нагадаємо, тоді під час засідання виконкому формували міську комісію, яка оперативно реагуватиме на зміни погодних умов у Рівному, та плануватиме роботу комунальних служб взимку. Проте не всі члени міськвиконкому погодилися зі складом комісії, яка цією підготовкою й займається. Саме тому й просили відкласти це питання. Мовляв, за цей час різноманітні громадські організації зможуть долучитися до роботи комісії та внести свої пропозиції. В результаті, рішення не набрало необхідної кількості голосів.

Проте заступник міського голови Олексій Хмилецький наголосив, що відкладати подібне рішення ніяк не можна. Та просив повернутися до питання і переголосувати його. А усіх охочих попрацювати у комісії долучать до списку.

Як, хто і за скільки готуватиме Рівне до зими 2013-2014? [ДОКУМЕНТ]

Саме з такими поправками члени виконкому й прийняли рішення. Згідно з ним, планується витратити 12953 тисячі гривень на ремонт міських доріг, 770 тисяч — на прочистку мережі зливної каналізації та ремонт зливоприймачів, 1620 тисяч гривень — на заготовку піску, солі та відсіву, 400 тисяч — на підготовку до роботи в зимовий період спецавтотранспорту та інше.

Та минуло кілька місяців і ситуація кардинально змінилася. Із двох запропонованих кандидатів: інженера-проектанта ПрАТ "Рівнеінвестпроект", заступника голови комісії містобудування та архітектури громадської ради при Рівненській ОДА Івана Солодухи (з подання “свободівця” Андрія Бортніка) та “самовисуванця” Ігоря Мічуди від громадської організації "Асоціація працівників будівельної галузі", Хомка не влаштував жоден. Останній кандидат, мовляв, має бізнес, а тому не може бути у комісії.

І навіть переконання двох членів виконкому — Андрія Бортніка і Олексія Муляренка — не подіяли.

Категоричне "ні" Володимира Хомка та все обговорення питання:



- Це було не рішення виконкому, а фактично рішення однієї людини, що у комісію більше не треба людей, - прокоментував ситуацію Олексій Муляренко. - Мабуть, схема була налагоджена, і саме таким чиновницьким складом, напевне, їм працюється простіше. Мова не про конкретну людину, особистість, а про те, що були порушені усі попередні домовленості і проігнорована можливість громади впливати на процеси. А саме це й стало причиною першого провального голосування за склад комісії. Коли ж досягнули домовленостей, запропонували кільком людям подати свої кандидатури у склад комісії. Асоціація будівельників висунула свого кандидата. Проте мер перед голосуванням дав зрозуміти більшості членів виконкому, що рішення не треба приймати. Отже, тих, хто був за, виявилося менше за тих, хто утримався. Ми розмовляли з міським головою після засідання на цю тему. Він каже: подавайте кандидатури. Але який сенс у цьому, якщо люди вже були подані? І чи захочуть інші витрачати свій час, сили, аби працювати на громадських засадах за таких умов?

- Два місяці тому, під час засідання виконавчого комітету, було ухвалено рішення про те, що до штабу підготовки до осінньо-зимового періоду включать представників громадських організацій, - зазначив Андрій Бортнік. - Із такою пропозицією це питання було перенесено на інше засідання виконкому. Категоричне несприйняття міським головою представників громадських організацій є свідченням того, що влада працює непрозоро. Такою закритістю влада, певно, хоче приховати свої зловживання. Окрім того, у цьому є прямі ознаки упередженого ставлення Хомка до “Свободи”. Кожного року на виконкомі в вересні-жовтні звучить інформація, що "до зими всі готові, необхідні запаси паливно-мастильних матеріалів є, піску вистачає" і таке інше. А коли приходить негода, то виходить все навпаки. То в чому тоді проблема? Я запропонував Солодуху як такого, що по-перше, у нього інженерно-технічна освіта, по-друге, якщо буде "щось не так", то він мовчати не буде і принаймі буде озвучувати якісь проблемні ситуації. Звичайно, влада може, як альтернативу, запропонувати якогось "свого громадського активіста" (і швидше за все так і станеться), який буде "мовчати" або говорити в стилі "одобрямс", адже тільки такі "активісти" вигідні для влади.





На правах реклами