Ми у Facebook
16.08.2013, 19:08

Безробіття на Рівненщині: на одну вакансію - 12 претендентів

Кількість зареєстрованих безробітних, які перебували на обліку в державній службі зайнятості Рівненщини, на кінець липня 2013 року становила 17,1 тис. осіб.
Як повідомили в Головному управлінні статистики у Рівненській області, рівень зареєстрованого безробіття на кінець липня 2013 року становив 2,4% середньорічної чисельності населення працездатного віку. У сільській місцевості та в міських поселеннях цей показник становив відповідно 2,6% і 2,3%.

Кількість вільних робочих місць, заявлених підприємствами, установами та організаціями до державної служби зайнятості, станом на кінець липня становила 1414. Навантаження зареєстрованих безробітних на одне вільне робоче місце, вакантну посаду склало 12 осіб.

Загалом, за даними відділу статистики та прогнозування Рівненського обласного центру зайнятості, в області збільшилася кількість роботодавців, які поінформували центри зайнятості про наявність вакансій. Упродовж семи місяців нинішнього року вони надали дані про 19,9 тис. вільних робочих місць. Збільшилася й кількість вакансій із заробітною платою вище мінімальної (на 11%), таку оплату праці пропонують у 71% вакансій, заявлених роботодавцями.

Середня заробітна плата на Рівненщині – 2754 гривні

За сприяння державної служби зайнятості в липні 2013 року було працевлаштовано 1720 зареєстрованих безробітних.

Розмір допомоги по безробіттю в середньому на одного безробітного становив минулого місяця 934 гривні.

Які вакансії пропонують роботодавці жінкам

Ілюстративне фото з сайту zaholovok.com.ua





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини