Ми у Facebook
17.08.2013, 13:23

На Рівненщині 13-річний підліток вкрав у сусідки близько 3000 гривень

Літні канікули для підлітків – найкраща пора для відпочинку, але кожен проводить їх по різному. Хтось навіть намагається заробити гроші, щоб купити щось до школи, а дехто - краде... Ось і 13-річний Олександр із селища Степань Сарненського району поцупив у сусідки близько трьох тисяч гривень.
Хлопець жив по сусідству і знав, що у жінки є гроші, адже його батьки неодноразово позичали їх в Олени.

Вибравши момент коли Олена пішла до церкви, а в будинку перебував її хворий батько, Олександр проник через відкрите вікно і знайшов схованку з грішми. Злодій взяв лише частину грошей, адже не зміг дістати решту. Взявши ці гроші, хлопець пішов до місцевого магазину та накупив собі чого хотів.

Після повідомлення до Сарненського РВ УМВС про крадіжку грошей, працівники міліції затримали Сашка, який зізнався у скоєному. Але викрадені гроші він не зміг повернути, адже майже все витратив...

На момент скоєння Олександром злочину, передбаченого частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України ("Крадіжка") він не досягнув 14 – річного віку, з якого настає кримінальна відповідальність. Отож працівники міліції направили клопотання в Сарненський районний суд про застосування до неповнолітнього примусових заходів виховного характеру у вигляді передачі його під нагляд батька, 43-річного Леоніда, згідно статті 105 Кримінального кодексу України ("Звільнення від покарання із застосуванням примусових заходів виховного характеру").

Долю неповнолітнього Олександра буде вирішувати суд, та чи зробить він висновки – покаже час, зазначає mvs.gov.ua.

Фото не є прямою ілюстрацією до тексту





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ