Ми у Facebook
18.08.2013, 18:57

Чим "забинтували" центральну вулицю Рівного?

Під час асфальтування вулиці Соборної цими вихідними чимало рівнян звернули увагу на білу тканину, якою застеляли проїжджу частину перед тим, як укладати шар асфальту. Здалека вулиця виглядала немов би перебинтована. Дізнайтесь більше про те, що зробили з Соборною дорожники!
Вся річ у тім, що цього разу Соборну ремонтують за сучасною технологією - з суцільним армуванням геотекстилем. Армування - це зміцнення виробів або конструкцій елементами з міцнішого матеріалу. Геотекстиль - це і є той матеріал, який зміцнюватиме асфальтне покриття. Взагалі, тканини такого типу використовують багато де - від будівництва злітно-посадкових смуг до виробництва памперсів чи накриття парників. Що до конкретно геотекстилю, який зміцнюватиме асфальтне покриття головної вулиці Рівного, то він і виготовлений у нашому місті - на Рівненській фабриці нетканих матеріалів.

Основним акціонером "нетканки", як відомо, є компанія “Пульсар і Ко”. Вона є єдиним виробником армованих геотекстильних матеріалів в Україні. Геотекстиль, який цими днями вкладали на проїжджій частині Соборної, має назву «Пульсатекс» (Pulsatex). Таку тканину вкладають і коли будують нові дороги, і коли ремонтують існуючі - приміром, якщо потрібно зміцнити асфальтобетонне покриття на ділянках, де машини інтенсивно гальмують або прискорюють рух (транспортні розв'язки, автобусні зупинки тощо). Щоб укладати таку тканину, не потрібно спеціального устаткування (рівняни мали змогу це побачити - робітники просто вручну розмотували рулони геотекстилю, які були упаковані в поліетиленові мішки).

Як стверджують виробники, випробування матеріалу показали, що термін експлуатації асфальтобетонного покриття із використанням армованого геотекстилю збільшується у 12,5 разів в порівнянні із звичайним покриттям.

Що відбувається у центрі Рівного?

Що ж, сподіватимемось, що асфальт, укладений на Соборній тернопільською фірмою "Технобудцентр" за новітніми технологіями з використанням рівненського матеріалу, справді послужить довго, і рух центральною вулицею міста стане для водіїв комфортнішим. А отже, 4 мільйони гривень з міського бюджету, які витратять на ремонт, - себе виправдають сповна. Поки що ж - дивіться наш невеличкий фоторепортаж про те, як "бинтували" Соборну!





БІЛЬШЕ ФОТО - У ФОТОГАЛЕРЕЇ















На правах реклами