Ми у Facebook
21.08.2013, 15:04

Рівняни зможуть переплановувати квартири без дозволів?

Перепланування квартир може стати бездозвільною процедурою. Принаймні такий законопроект розробили у Мінрегіонбуді. Місцевих чиновників така ініціативність не тішить.
Законопроект, який передбачає можливість проведення перепланування у квартирі без жодних дозволів, розробили у профільному міністерстві.

За словами заступника глави Мінрегіонбуду Дмитра Ісаєнка, планується дозволити робити перепланування квартири без всяких дозволів. Щоправда, опорні стіни чіпати не можна, пишуть Вести. Крім того, як і раніше, не дозволять рухати інженерні комунікації (стояки), розширювати санвузол за рахунок житлоплощі і робити вихід з квартири в іншому місці. У парламенті прогнозують, що цей закон може потрапити у Верховну Раду вже до кінця року.

Українці зможуть робити перепланування квартир без дозволів і довідок

Нині для перепланування за законом необхідно отримати ряд дозволів відповідних інстанцій та погодити саме перепланування у міськвиконкомі.

За руйнування або пошкодження несучих стін навіть передбачений штраф від 5100 до 5950 грн.

За подібними дозволами звертаються у міськвиконком і рівняни.

- Як це буде виглядати, коли кожен буде собі переплановувати без дозволу? Той, хто будує будинки, розуміє. Але ж не всі розуміють... - зауважив міський голова Рівного Володимир Хомко під час розгляду цього питання на останньому засіданні виконкому. - Це добре, якщо людина розумна, розуміє, що можна чіпати, а що ні. А якщо не орієнтується і почне зносити несучу стіну? Це буде катастрофа.





На правах реклами