Ми у Facebook
23.08.2013, 17:03

Невакциновану дитину можуть не прийняти до школи

У 6 років дитина має пройти ревакцинацію і щепитися від шести небезпечних інфекційних хвороб.
Про це йдеться в національному календарі профілактичних щеплень, затвердженому наказом МОЗ №595.

Так, у 6 років щеплення проводиться від дифтерії, правця, поліомієліту, кору, краснухи та паротиту.

У Рівному припинили вакцинувати дітей від туберкульозу

Разом з цим, відповідно до наказу МОН №204, в 1 клас загальноосвітнього навчального закладу зараховують дітей, як правило, з 6 років.

Водночас, за словами експертів, дитина, яка не отримувала обов'язкових профілактичних щеплень, не має права відвідувати навчальні заклади.

«На сьогоднішній день, у відповідності з тими законами, які існують, невакцинована дитина не має право відвідувати дитячий колектив. Тобто батькам вправі відмовити при прийомі дитини як до дошкільного навчального закладу, так і в школу», - запевнив головний імунолог КМДА Ф. Лапій.

В Україні хочуть збільшити кількість обов’язкових щеплень

У МОЗ інформацію підтверджують: згідно з чинним законодавством України, нещеплених дітей, чиї батьки через певні упередження відмовляються проводити вакцинацію, можуть не допустити до навчання в школі.

«Відповідно до статті 15 Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб" - так, дитині без щеплень можуть відмовити у прийнятті в загальноосвітній навчальний заклад, або дитячий сад і запропонувати індивідуальний графік щеплення або індивідуальну програму навчання», - сказала начальник Управління материнства, дитинства та санаторного забезпечення МОЗ України А. Терещенко, повідомляє Golos.Ua.





На правах реклами